Κυκλοφορεί μια ανησυχητική φήμη για το επερχόμενο Nintendo Switch 2: ενδέχεται να πωλείται χωρίς κέρδος, τουλάχιστον αρχικά!
Πιθανή Πώληση του Nintendo Switch 2 Χωρίς Κέρδος: Τι Σημαίνει Αυτό;
Σύμφωνα με ανάλυση αγοράς που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg, το Nintendo Switch 2 ενδέχεται να βρεθεί σε μια δυσάρεστη θέση, όπου το κόστος των υλικών συναρμολόγησης θα είναι τόσο υψηλό, που η Nintendo ίσως να μην έχει κέρδος από τις πωλήσεις, τουλάχιστον κατά το λανσάρισμα. Ο λόγος; Οι πρόσφατοι δασμοί που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα διατηρηθούν στο 10% επί των εισαγωγών.
Ο Hideki Yasuda, αναλυτής της Toyo Securities στην Ιαπωνία, τονίζει:
«Αυτό σημαίνει ότι η Nintendo θα μπορούσε να εξακολουθεί να πουλάει κονσόλες με ζημία στις ΗΠΑ με τον δασμό του 10%. Ωστόσο, αυτή η ζημία θα είναι κάτι που η Nintendo θα είναι σε θέση να απορροφήσει.»
Ενώ η Nintendo ίσως μπορέσει να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση, η Sony φαίνεται να βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση:
«Η Sony αντιμετωπίζει μεγαλύτερες προκλήσεις, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του PlayStation βρίσκεται στην Κίνα. Μπορεί να αναγκαστεί να αυξήσει τις τιμές του PS5 στις ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον.»
Η Τιμή του Nintendo Switch 2: Γιατί Είναι Υψηλότερη;
Είναι αλήθεια ότι η τιμή του επερχόμενου Nintendo Switch 2 είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή του αρχικού Nintendo Switch που κυκλοφόρησε το 2017. Η Nintendo δικαιολογεί αυτήν την αύξηση λόγω της υψηλότερης ποιότητας των εξαρτημάτων, των σημαντικών αναβαθμίσεων σε σχέση με την πρώτη κονσόλα, και φυσικά, λόγω του πληθωρισμού.
Ο Robin Zhu της Bernstein προβλέπει πως η Nintendo θα μπορούσε να αντιδράσει σε περαιτέρω αύξηση των δασμών:
«Η Nintendo είναι πιθανό να διατηρήσει την τιμολόγηση στα 450 δολάρια και απλά να απορροφήσει το χτύπημα στα περιθώρια κέρδους της»
Αντιδράσεις στην Αγορά: Αναστολή Προπαραγγελιών
Η αβεβαιότητα που προκαλούν αυτοί οι δασμοί έχει οδηγήσει σε αναταραχή στις προπαραγγελίες του Nintendo Switch 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Οι προπαραγγελίες έχουν ανασταλεί, καθώς κατασκευαστές και λιανοπωλητές προσπαθούν να κατανοήσουν τις πιθανές επιπτώσεις και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.