Η Google προειδοποιεί: Διαγράψτε άμεσα αυτά τα 3 emails από το Gmail σας!

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από αυτούς. Η δραστηριότητά τους έχει ενταθεί ιδιαιτέρως λόγω της αύξησης του διαδικτυακού traffic από την επικοινωνία μέσω email.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Google, από τον Νοέμβριο παρατηρείται μία αύξηση στην κυκλοφορία emails, καθώς το Gmail έχει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Αυτό καθιστά την πλατφόρμα ένα προνομιακό πεδίο για τις διαδικτυακές απάτες.

google 76517 640

Σε πρόσφατο άρθρο της στο επίσημο blog της, η Google τονίζει τη σημασία της ασφάλειας των email μας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών στο Gmail κατά την προηγούμενη χρονιά έχει οδηγήσει σε 25% μείωση (!) των απάτων που φτάνουν στα inbox των χρηστών κατά τον πρώτο μήνα των εορτών σε σύγκριση με πέρυσι. Μιλάμε για εκατομμύρια επικίνδυνων emails που μπλοκαρίστηκαν πριν φτάσουν στους χρήστες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Screenshot 2024 12 23 152749

Η καινοτομία στην τεχνολογία spam του Gmail

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει φέρει επανάσταση στη διαδικασία προστασίας των χρηστών του Gmail. Η Google έχει αναπτύξει πολυάριθμα AI μοντέλα, μεταξύ των οποίων και ένα νέο large language model (LLM), το οποίο εξειδικεύεται στην ανίχνευση phishing, malware και spam. Χάρη σε αυτό, το Gmail μπλοκάρει 20% περισσότερο spam σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις, δρώντας ως ένας ψηφιακός επιτηρητής που αναλύει εκατοντάδες πιθανές απειλές ανά δευτερόλεπτο.

Screenshot 2024 12 10 155056

Τρία είδη emails που πρέπει να διαγράψεις αμέσως

Η πρόοδος του Gmail στη διαχείριση των απειλών είναι αναμφισβήτητη, αλλά κατά την περίοδο των εορτών τα περιστατικά αυξάνονται. Η Google έχει καταγράψει ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων με στόχο τους χρήστες. Γι’ αυτό, όλοι μας θα πρέπει να διαγράψουμε άμεσα αυτούς τους τύπους emails:

  • Απάτες με ψεύτικες αποδείξεις: Γενικά, οι εγκληματίες στέλνουν αποδείξεις για «χρεώσεις» που δεν έγιναν ποτέ και προσπαθούν να ωθήσουν τους χρήστες να αμφισβητήσουν συναλλαγές ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.
  • Απάτες με διασημότητες: Μηνύματα που προσπαθούν να επηρεάσουν τους χρήστες υποστηρίζοντας ότι προέρχονται από γνωστά πρόσωπα με σκοπό οι χρήστες να κάνουν δωρεές για καλές υποθέσεις.
  • Απάτες εκβιασμού: Οι εγκληματίες αποστέλλουν emails με λεπτομέρειες της διεύθυνσης του χρήστη, απειλώντας να δημοσιοποιήσουν ευαίσθητα δεδομένα αν δεν λάβουν χρήματα.

Screenshot 2024 12 23 152825

Συμπερασματικά, οι απάτες συχνά προσπαθούν να προκαλέσουν αίσθημα κατεπείγοντος. Μην βιαστείς να ενεργήσεις. Αφού πάρε τον χρόνο σου, ίσως να συμβουλευτείς κάποιον που έχει μεγαλύτερη γνώση στην τεχνολογία. Μην πιστεύεις απλά κάθε μήνυμα και κάνε τη δική σου έρευνα. Μία καλή τακτική είναι να επισκέπτεσαι απευθείας τις υπηρεσίες για να επιβεβαιώσεις τι έχει συμβεί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα