Google: Δημιουργεί ΑΙ για τον έλεγχο υπολογιστών

Η Google εργάζεται πάνω σε μια καινοτόμο τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα μπορεί να αναλαμβάνει τον έλεγχο του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο προκειμένου να διεκπεραιώνει διάφορες εργασίες, όπως η αναζήτηση πληροφοριών και οι ηλεκτρονικές αγορές. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα του The Information.

Η εταιρεία προγραμματίζει να παρουσιάσει το εν λόγω προϊόν, γνωστό ως Project Jarvis, κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του νέου της γλωσσικού μοντέλου Gemini, το οποίο αναμένεται τον Δεκέμβριο. Η ανακοίνωση για αυτή την τεχνολογία προέρχεται από αξιόπιστες πηγές που έχουν γνώση για το προϊόν.

Τεχνητή νοημοσύνη: Ένας στους επτά έχει χάσει τη δουλειά του – Σοκαριστική έρευνα

Η Google σε συνεργασία με την Anthropic προσπαθεί να προχωρήσει την έννοια του AI agent ένα βήμα παραπέρα, μέσω λογισμικού που μπορεί να αλληλεπιδρά αυτούσια με υπολογιστές και προγράμματα περιήγησης. Αυτό αναφέρει η ίδια έκθεση.

Παράλληλα, η OpenAI, υποστηριζόμενη από τη Microsoft, αποβλέπει στη δημιουργία μοντέλων που θα μπορούν να περιηγούνται στο διαδίκτυο αυτόνομα με τη βοήθεια ενός “CUA”, δηλαδή ενός πράκτορα που μπορεί να αναλάβει δράση βασισμένος στα ευρήματα της έρευνάς του.

Η OpenAI επίσης ερευνά μια νέα προσέγγιση στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της με έργο που φέρει την κωδική ονομασία “Strawberry”. Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές του Reuters, το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει στον AI να μην περιορίζεται στη παραγωγή απαντήσεων σε ερωτήματα, αλλά να έχει την ικανότητα να σχεδιάζει και να πλοηγείται στο διαδίκτυο αυτόνομα και αξιόπιστα, εκτελώντας αυτό που η OpenAI αποκαλεί “βαθιά έρευνα”.

Είναι γεγονός ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να συνοψίζουν πολύπλοκα κείμενα και να δημιουργούν γραπτό λόγο πιο γρήγορα από τον άνθρωπο. Όμως, η τεχνολογία συχνά αντιμετωπίζει προκλήσεις σε θέματα κοινής λογικής, όπως ο αυτοματοποιημένος εντοπισμός λογικών σφαλμάτων ή η συμμετοχή σε παιχνίδια όπως το τρίλιζα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μοντέλα μπορεί να εμφανίσουν αυτό που αναφέρεται ως “παραισθήσεις”, δηλαδή να παράγουν πληροφορίες που δεν είναι αληθείς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα