“Σιωπή ιχθύος: Η στρατηγική του Κασσελάκη για τις εσωκομματικές εκλογές”

Οι στρατηγικές επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη στις τελευταίες του εμφανίσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με ειδικούς, θα ήταν συνετό να επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, καθώς οι δηλώσεις του έχουν φέρει αναστάτωση και διαιρέσεις. Αλληλούια, οι τοποθετήσεις του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά με τους κουκουλοφόρους, αποδείχθηκαν πιο επικίνδυνες απ’ ότι προέβλεπαν τα ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση του Κασσελάκη έχει προκαλέσει όχι μόνο ανησυχία αλλά και απογοήτευση σε μέλη του κόμματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ουδέτερες φωνές στρέφονται προς την πλευρά των «87», μιας ομάδας που ισχυρίζεται πως επιθυμεί έναν περισσότερο δημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα κρίσιμο σημείο που έχει προκύψει είναι η επιθυμία του Κασσελάκη να αναλάβει και πάλι τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπεύοντας σε μια ριζική μεταμόρφωσή του. Μάλιστα, το πρόσφατο ταξίδι του στην Άρτα, γενέτειρα της Όλγας Γεροβασίλη, φαίνεται να είχε αρνητική αντήχηση, καθώς η ομάδα του δεν ενημέρωσε τη Νομαρχιακή επιτροπή, οδηγώντας σε λιγότερο θετικές εντυπώσεις από το κόμμα.

Φαίνεται πως η στρατηγική του Κασσελάκη για τον χρόνο που διανύουμε περιλαμβάνει την προσοχή και την παρακολούθηση συμβουλών από ειδικούς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν αντέδρασε ούτε το Σάββατο, όταν ψηφίστηκε η εισήγηση ότι η κατάθεση του «Πόθεν έσχες» θα είναι απαραίτητη για τους υποψηφίους προέδρους. Οι συνεργάτες του περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το συνέδριο.

Η πρόταση για το «Πόθεν έσχες», η οποία πέρασε με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά, επαναφέρθηκε στη συζήτηση από τον Χρήστο Σπίρτζη, παρά το γεγονός ότι είχε ανασταλεί η συζήτηση από την Πολιτική Γραμματεία. Ο Σπίρτζης δήλωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη «να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν τίποτα, μετά τις δυσμενείς αναφορές που ακούστηκαν.

Η πρόταση ήταν ξεκάθαρη, ζητώντας οι υποψήφιοι πρόεδροι να υποβάλουν το «Πόθεν έσχες» τους μαζί με τις 30 υπογραφές στήριξης από στελέχη. Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρεί σε έλεγχο των δηλώσεων «Πόθεν έσχες». Από τη στιγμή που θα αναρτηθούν, κάθε μέλος θα έχει τη δυνατότητα να τις ελέγξει και να ζητήσει κατά την εκλογική διαδικασία την απόρριψη οποιασδήποτε υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρώην προέδρου, αναμένονται αποφάσεις στο επόμενο έκτακτο συνέδριο, αν και εκείνος υποστηρίζει ότι έχει υποβάλει τη δήλωση από τις αρχές καλοκαιριού. Η Νίνα Κασσιμάτη πρόσφατα δήλωσε ότι «το Συνέδριο, ως το ανώτατο όργανο, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για όλα, με την ελληνική κοινωνία να παρατηρεί με ανησυχία τις αγωνιώδεις προσπάθειες ορισμένων να διατηρηθούν στις θέσεις τους, θέτοντας σε ομηρία τον νέο πρόεδρο που θα εκλέξει η κοινωνία, ενάντια στις βουλές της γραφειοκρατίας».

δειτε ακομα

δειτε ακομα