Πώς αντιδρά το Μαξίμου στις νέες δημοσκοπήσεις

Μιλώντας για τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027, η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν, συγκρίνοντάς τες με τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες και τις πολιτικές που εφαρμόζει προς την επίλυσή τους.

Οι εκλογές είναι τρία χρόνια μακριά”, αναφέρουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της μέσα από πράξεις και έργα, με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών.

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13,1 ποσοστιαίες μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, με την πρόθεση ψήφου να καταγράφεται στο 27,1% για τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 14%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,8% και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πέμπτη θέση με 7,7%.

Ακολουθούν οι Φωνή Λογικής με 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6% και η Νίκη με 3,4%. Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει 2,4%, η Νέα Αριστερά 2,1%, και το Άλλο Κόμμα καταγράφει 3,6%, με το ποσοστό των αναποφάσιστων να ανέρχεται στο 16%.

Η κυβέρνηση αξιολογεί σοβαρά τα ευρήματα και τις προτιμήσεις των πολιτών, με κυβερνητικό στέλεχος να δηλώνει ότι παραμένουν στο πρώτο έτος της δεύτερης θητείας και έχει επιδιώξει να υλοποιήσει το πρόγραμμα τους για τα επόμενα τρία χρόνια. Είναι σαφές ότι τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία είναι γνωστά και περιμένουν ακόμη επίλυση.

Θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας από τον αντίκτυπο των λόγων και των πράξεών μας, και φυσικά από την αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων”, ανέφερε πρόσφατα κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας τη σημασία της καθημερινής βελτίωσης της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης όλων των υπουργείων στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο σχέδιο για το 2025.

Αυτός ο «οδικός χάρτης» για το 2025 περιλαμβάνει 172 επενδύσεις (38 εκ των οποίων είναι νέες) και 151 μεταρρυθμίσεις, εκ των οποίων πάνω από 100 είναι εθνικές δεσμεύσεις σε συμφωνία με ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Περίπου το 1/3 των προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, δηλαδή 46 από τις 151, είναι νέες. Οι περισσότερες ενδέχεται να επηρεάσουν την παραγωγική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας, με στόχους που περιλαμβάνουν περιφερειακή ανάπτυξη, αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της βίας, υποστήριξη νεανικών ζευγαριών, πολιτικές ισότητας και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή 45 μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ, με σημεία-ορόσημα για την επόμενη αίτηση πληρωμής από το ΤΕΘΑ.

Το τελικό ΕΣΔ θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο, με στόχο την ολοκληρωμένη κυβερνητική πολιτική του 2025, που θα εγκριθεί τον Δεκέμβριο από το υπουργικό συμβούλιο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα