Πολάκης: ΣΥΡΙΖΑ, η ώρα για σοβαρή αντιπολίτευση!

Από την Κοζάνη, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης παρουσίασε τις πολιτικές στρατηγικές που πρέπει να υιοθετήσει το κόμμα, προκειμένου να πραγματώσει ένα ουσιαστικό αντιπολιτευτικό έργο. Αυτή ήταν η πρώτη στάση της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Στην ομιλία του στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης, αναφέρθηκε σε κρίσιμα τοπικά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Φρόντισε να επισημάνει την «υποστελέχωση του νοσοκομείου Κοζάνης», καθώς και τις «εντολές της διοίκησης» που υποχρεώνουν τους γιατρούς να μεταβαίνουν στην Καστοριά για την κάλυψη εφημεριακών αναγκών.

Η ομιλία του δεν περιορίστηκε μόνο στα θέματα υγείας, αλλά επεκτάθηκε και στις τηλεθερμάνσεις των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας. Υπογράμμισε ότι οι πολίτες αναμένεται να επιβαρυνθούν οικονομικά λόγω της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της «ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ» ως «άσχημες».

Ο Πολάκης τόνισε ότι διαφωνεί με την απολιγνιτοποίηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το 2019, επισημαίνοντας τις γεωγραφικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις που καθορίζουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας μας σε σχέση με μεγαλύτερες χώρες όπως η Κίνα και η Γερμανία.

Για να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, υποστήριξε την ανάγκη υιοθέτησης ενός προγράμματος έξι σημείων. Αυτό περιλαμβάνει την άρση μνημονιακών νόμων και την επανακοινωνικοποίηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως η Εθνική τράπεζα και η ΔΕΗ.

Η αναγκαιότητα εκ βάθρων μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη ήταν επίσης κατά την ομιλία του κεντρικό θέμα, ενώ στάθηκε στη σημασία της ενίσχυσης της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, προωθώντας την αξιοποίηση των Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών που εργάζονται στο εξωτερικό.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, τόνισε τη σημασία ύπαρξης «σαφών κόκκινων γραμμών» στη διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αποφυγής εμπλοκής της Ελλάδας σε στρατιωτική υποστήριξη στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο των μνημονίων και του ενθύμισης της Κάνδανου, δήλωσε ότι οι εκφράσεις συμπαράστασης από τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δεν τον ικανοποιούν και τόνισε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αποτελεί θέμα ιστορικής δικαιοσύνης. Πρότεινε ότι η Γερμανία οφείλει να αποδώσει τα οφειλόμενα στη χώρα μας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα