«Είναι ευχάριστο που ο Στέφανος Κασσελάκης, παρόλες τις προτάσεις που είχε λάβει, υπέβαλε τις υπογραφές της υποψηφιότητάς του καθώς και το πόθεν έσχες. Έτσι, πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί με σύμπνοια προς το συνέδριο που, για τεχνικούς λόγους, πήρε μία βδομάδα αναβολή, ωστόσο η ημερομηνία εκλογής προέδρου παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε ότι «είναι απαραίτητο μέσα από έναν προγραμματικό διάλογο και μια ειλικρινή αντιπαράθεση ιδεών, να προχωρήσουμε σε μία προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναγέννησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι «για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τη μικροπρέπεια των “πραξικοπηματιών”, των διαδικαστικών και των “κουκουλοφόρων”, κατέθεσα στη σημερινή συνεδρίαση 3-4 προτάσεις που έχουν “οραματικό χαρακτήρα”».
«Πιστεύω ότι σε αυτούς τους δύσκολους και γεωπολιτικούς καιρούς που διανύουμε, ειδικά όταν βλέπουμε τη Γερμανία και τη Γαλλία να παρουσιάζουν συρρίκνωση ανάπτυξης, και καθώς ο Ντράγκι τονίζει την ανάγκη ύπαρξης νέων 800 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διατήρηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, είναι επιτακτική ανάγκη να αμφισβητήσουμε τη μνημονιακή πορεία της λιτότητας που επιβλήθηκε από τον Σόιμπλε τα τελευταία δέκα χρόνια», πρόσθεσε.
«Πρέπει να μιλήσουμε για μία Ευρώπη της ανάπτυξης, για την ισότητα στην απόλαυση των αγαθών που παράγει η κοινωνία και η επιστήμη», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «για να υπάρχει αυτή η ισότητα χρειάζεται να υιοθετηθεί ένας κεντρικός σχεδιασμός καθώς και επανακοινωνικοποίηση των βασικών πόρων από το κράτος».
Κατέληξε λέγοντας ότι «χωρίς μία δημόσια τράπεζα, χωρίς την ενέργεια υπό δημόσιο έλεγχο, και χωρίς ρυθμίσεις στις αγορές καυσίμων και μεταφορών, οι βασικές ανάγκες, όπως η κατοικία και η θέρμανση, δεν θα είναι προσβάσιμες για όλους».
Αναφερόμενος στους επικριτές που μίλησαν για «μεθοδεύσεις» με αφορμή την αναβολή του συνεδρίου, ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι «αυτές είναι μικρές κακεντρέχειες και ότι όποιος δεν έχει σαφές όραμα ή προτάσεις για το σήμερα, καταλήγει να εκφράζει γκρίνια, σαν εκείνη τη γυναίκα που κάνει συνεχώς κουτσομπολιό».