Μητέρα μαθητή απαντά στην Έλενα Ακρίτα για το περιστατικό της παρέλασης και το αμαξίδιο

Ένα σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για την παρέλαση ενός μαθητή στη Λαμία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τη μητέρα του παιδιού να απειλεί με νομικά μέτρα.

Η Ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα και ο Όρος “Μισαναπηρισμός”

Η ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, σχετικά με τον μικρό Κωνσταντίνο και την συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πυροδότησε αντιδράσεις. Κεντρικό σημείο της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η χρήση του όρου “μισαναπηρισμός” από την κ. Ακρίτα, για να περιγράψει τον τρόπο που ορισμένα μέσα παρουσίασαν το γεγονός.

Αναλυτικότερα, η κ. Ακρίτα έγραψε:

«Με ρίγη εθνικής συνείδησης υποδέχτηκαν έντυπα και ιστοσελίδες το περιστατικό με ΑμεΑ μαθητή που σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο και περπάτησε υποβασταζόμενος στην παρέλαση. Ένα αποτρόπαιο δείγμα μισαναπηρισμού όπου ο “αρτιμελής” είναι ανώτερος από τον “ανάπηρο”. Γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Ένα ΑμεΑ άτομο “υστερεί” σύμφωνα με τους άγραφους νόμους μιας ρατσιστικής, κακοποιητικής κοινωνίας. Θα περιμένουμε την επόμενη χρονιά τους εναπομείναντες ανάπηρους πολέμου, τους ήρωες που παρελαύνουν με αμαξίδια, να σηκωθούν και να περπατήσουν. Ο ρατσισμός κρύβεται στις λεπτομέρειες. Εδώ, σε μια πράξη που αποθεώνεται για όλους τους λάθος λόγους. Τους τραγικά λάθος λόγους».

Η Αντίδραση της Μητέρας και η Πιθανή Νομική Οδός

Η μητέρα του μαθητή εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την ανάρτηση και δήλωσε την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά κατά της κ. Ακρίτα, εάν δεν υπάρξει δημόσια συγγνώμη. Το περιστατικό έχει ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με την ευαισθησία στην αναφορά σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και τη χρήση όρων όπως ο “μισαναπηρισμός” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον δημόσιο λόγο.

Η υπόθεση αναδεικνύει την πολυπλοκότητα της δημόσιας κριτικής και τις πιθανές επιπτώσεις της, ειδικά όταν αφορά ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως η αναπηρία και η συμπερίληψη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα