Η έντονη κριτική της γραμματέως της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Μαρίας Συρεγγέλα, βουλευτού Δυτικού Τομέα Αθηνών, ήρθε ως απάντηση στα σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, σχετικά με τον θάνατο του 39χρονου γιου της εισαγγελέα Λάρισας. Η κυρία Συρεγγέλα κατήγγειλε την τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση και την ανάγκη να σταματήσει.

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, η κ. Συρεγγέλα άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Φάμελλο, υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύεται τον τραγικό θάνατο ενός ανθρώπου, αφήνοντας υπόνοιες χωρίς να περιμένει τα επίσημα ιατροδικαστικά αποτελέσματα, με στόχο την αποκόμιση πρόσκαιρων πολιτικών οφελών. Η γραμματέας της ΝΔ τόνισε ότι τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα.

«Τα πολιτικά ερωτήματα είναι θεμιτά, αλλά οι υπονοούμενοι περί κρατικής δολοφονίας δεν αποτελούν πολιτική κριτική, αλλά επιδείνωση της τοξικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Συρεγγέλα, καταδικάζοντας τις προσπάθειες εργαλειοποίησης ενός τραγικού γεγονότος.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news), τονίζοντας ότι «έχουμε γίνει μάρτυρες ενός κύματος παραπληροφόρησης, που δυστυχώς υιοθετείται ως πολιτική επιχειρηματολογία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από ευρύτερα πολιτικά φάσματα».

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Συρεγγέλα πρόσθεσε: «Έχουμε ακούσει χαρακτηρισμούς όπως ‘γερμανοτσολιάδες’, ‘προδότες’, ακόμα και απαράδεκτους υπαινιγμούς περί παιδεραστίας, αποδεικνύοντας την έλλειψη ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου και την προσφυγή στην καλλιέργεια τοξικού κλίματος». Η κυρία Συρεγγέλα τόνισε την ανάγκη για πολιτικό πολιτισμό και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τέλος, σχετικά με τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις πολιτών για τις 28 Φεβρουαρίου, στην επέτειο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, η κ. Συρεγγέλα δήλωσε: «Η ελεύθερη έκφραση και το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι αναφαίρετα και κατοχυρωμένα. Η κυβέρνηση σέβεται και διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα». Η κυρία Συρεγγέλα υπογράμμισε τη σημασία της ειρηνικής διαμαρτυρίας και της έκφρασης της κοινωνικής δυσαρέσκειας, πάντα στο πλαίσιο του νόμου και του σεβασμού προς τους πολίτες.