Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε πρόσφατη ανάρτησή του, κατηγορεί τη διοίκηση ότι «μαγείρευε» τα εκλογικά αποτελέσματα για τέσσερις ημέρες. Αναφέρεται στους «87» ως «μικρούς Τραμπ» και τονίζει την ανάγκη τα αποτελέσματα των εκλογών να ανακοινώνονται άμεσα για την εγκυρότητά τους.
Στην ανάρτησή του, υπογραμμίζει: «Βασικά μαθήματα δημοκρατίας για τους 87 μικρούς Τραμπ: Σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, τα αποτελέσματα των εκλογών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ψηφισάντων, ανακοινώνονται την ίδια νύχτα. Μέχρι την επόμενη μέρα, το 100% έχει καταμετρηθεί. Αυτό γίνεται ΚΑΙ για την εγκυρότητα των εκλογών. Δεν μαγειρεύουμε τα αποτελέσματα για τέσσερις μέρες».
Η άποψη του Μανώλη Καπνισάκη για τις διαμαρτυρίες στο Συνέδριο
Ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του Σ. Κασσελάκη, σημειώνει ότι σπάνια παρεμβαίνει δημόσια. Δηλώνει ότι δεν έχει τοποθετηθεί ούτε όταν υποβλήθηκε πρόταση για άρση εμπιστοσύνης κατά του εκλεγμένου προέδρου και καθημερινά ανακάλυπτε πως δεν είχε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κόμματος. Επίσης, δεν είχε σχολιάσει εναντίον όσων του επιτίθενται με ανυπόστατους ισχυρισμούς, διότι ήθελε να εστιάσει στην Εσωκομματική διαδικασία.
Ωστόσο, αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να πάρει δημοσίως θέση ενάντια σε δηλώσεις που διατείνονται ότι η διαμαρτυρία συμπαρασύρει σε β violence. «Αν εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τον αποκλεισμό μου, θα θεωρηθώ αυτόματα ύποπτος πρόκλησης επεισοδίων», στέλνει μήνυμα στους συντρόφους του.
Καταλήγει λοιπό, καλώντας τους να εξετάσουν τις δηλώσεις τους και να κατανοήσουν ότι η ρητορική τους αναπαράγει τις διαχρονικές τακτικές όσων αντιτίθενται στη δημοκρατική διαμαρτυρία. «Είναι θλιβερό να βλέπουμε κάποιους να επιθυμούν την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας γλώσσα που θυμίζει τους πιο σφοδρούς πολέμιους της Αριστεράς».
«Ας αναλογιστούμε όλοι τις ιστορικές μας ευθύνες. Η υπόθεση δεν είναι προσωπική αλλά αφορά την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια του συνόλου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιθέσεις κατά του Σ. Κασσελάκη θίγουν την αξιοπρέπεια όλων μας» καταλήγει, αναδεικνύοντας την ανάγκη για αυτοκριτική και ειλικρινή διάλογο.