Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εκφράζει ανησυχία για την Αγία Αικατερίνη του Σινά

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με την απόφαση δικαστηρίου στην Αίγυπτο που αφορά την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, ζητώντας προστασία των ιστορικών δικαιωμάτων της Σιναϊτικής Αδελφότητας.

Ψήφισμα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης στο Βουκουρέστι, τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα που αναδεικνύει την ανησυχία τους για την απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στην Αίγυπτο που επηρεάζει την ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Το ψήφισμα, που προτάθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ, βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, εκφράζει την έκκληση προς τις αιγυπτιακές αρχές να διασφαλίσουν την προστασία των ιστορικών δικαιωμάτων της μοναστηριακής κοινότητας.

Η σημασία της διατήρησης του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Ιεράς Μονής

Ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε πως η διατήρηση του ελληνορθόδοξου και προσκυνηματικού χαρακτήρα της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη θεσμικών εγγυήσεων που θα προασπίζουν την ιστορική κληρονομιά και τα δικαιώματα της Σιναϊτικής Αδελφότητας.

Ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή και η στάση της ΔΣΟ

Παράλληλα, η ΔΣΟ εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση της ηγεσίας του Ισραήλ και προστασία των αμάχων, ιδίως των παιδιών, που πλήττονται από την έλλειψη τροφής, υγιεινής και ιατρικής φροντίδας. Η Οργάνωση καταδίκασε με σθένος τα εγκλήματα της Χαμάς, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις παράπλευρες απώλειες και ζητώντας την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κύριες πρωτοβουλίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

  • Προώθηση της χριστιανικής παράδοσης και αξιών στον πολιτισμό της Ευρώπης.
  • Προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και των χριστιανικών μνημείων.

Η φετινή Γενική Συνέλευση που φιλοξενήθηκε στο Βουκουρέστι παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Σερβία, ενισχύοντας με συλλογική φωνή την ανάγκη διασφάλισης της πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στην περιοχή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα