Γερουλάνος: “Τα κόμματα πρέπει να σταματήσουν τις παρεάκια”

Δύο ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η κατάσταση παραμένει «ανοιχτή» και ο ανταγωνισμός είναι σφιχτός, αναφερόμενος στην «κούρσα για τρεις» όπως δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Επισημαίνοντας την αυξανόμενη δυναμική του κόμματος, τόνισε πως οι προσδοκίες του κόσμου για το ΠΑΣΟΚ αλλάζουν διαρκώς. «Αρχίσαμε αναζητώντας αρχηγό τρίτου κόμματος, όμως τώρα ψάχνουμε για αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την Δευτέρα ο κόσμος θα ελέγξει αν έχουμε προσφέρει ελπίδα για την πολιτική ζωή του τόπου. Το παράθυρο ευκαιρίας για εμάς είναι πολύ στενό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καθώς μιλούσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος σημείωσε: «Περίπου 1,5 με 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε αδράνεια. Μπορεί προσωρινά να επισκέφτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά σύντομα απογοητεύτηκαν και τώρα κοιτούν αν το ΠΑΣΟΚ έχει κάτι νέο να τους πει. Αν εμείς τους δώσουμε κίνητρο, αυτοί οι άνθρωποι θα είναι έτοιμοι να επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Αν όμως μας δουν να λογομαχούμε και να μην έχουμε μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης, τότε θα σκεφτούν ‘δεν είστε σοβαροί, αντίο σας’.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος υπενθύμισε την πρωτοβουλία «Αναγέννηση», που στοχεύει στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του πολιτικού συστήματος, όπως οι μεγάλες ανισότητες, η οικονομική κρίση και η ερήμωση της περιφέρειας. Τόνισε επίσης την ανάγκη εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Σημείωσε: «Η ερώτηση τώρα είναι: Θα πάμε την επόμενη Κυριακή με ένα σχέδιο αλλαγής αρχηγού και σωστή επικοινωνία; Αυτοί οι Πασόκοι που δεν επικοινωνούμε μαζί τους, θα έρθουν να μας στηρίξουν; Χρειαζόμαστε μια ηγετική ομάδα που να εμπνέει, δεν είναι δυνατόν τα κόμματα να συνεχίζουν να λειτουργούν σαν παρέες αν θέλουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου». Συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω στις συνεργασίες, ειδικά σε εθνικά θέματα. Μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία βάσεων. Όμως, πόσο μπορούμε να συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση που έχει επιδεινώσει τις ανισότητες και την ερήμωση της περιφέρειας; Αυτό θα φανεί από την προθυμία τους να αλλάξουν κατεύθυνση. Ούτε ένας άνθρωπος δεν γεννιέται ικανός για πρωθυπουργός, αυτές οι «ταμπέλες» είναι γελοίες».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, επισήμανε: «Αυτό που παρατηρώ στον τομέα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι μια στροφή του κυρίου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, έχει ακολουθήσει πολιτική που προάγει τη σταθερότητα, την ειρήνη και το διεθνές δίκαιο, πάντα λειτουργώντας ως γεφυροποιός.»

Κατέληξε λέγοντας: «Ωστόσο, βλέπω τελευταία μια σκληρότερη στάση από τον πρωθυπουργό, που φαίνεται να παίρνει το μέρος μιας μόνο πλευράς. Είναι σωστό που καταδικάσαμε τον αναθεωρητισμό της Ρωσίας, αλλά δεν έπρεπε να σταματήσουμε την επικοινωνία με τους Ρώσους. Και, αν και είναι σωστό να καταδικάσουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, δεν έπρεπε να διακόψουμε τις σχέσεις μας με τους Άραβες και τους Παλαιστίνιους. Η Ελλάδα κερδίζει όταν προσεγγίζει την εξωτερική πολιτική με πολυδιάστατο τρόπο.»

δειτε ακομα

δειτε ακομα