«Οι διαμαρτυρίες δεν σημαίνουν απαραίτητα συνωμοσία της μιζέριας, αλλά όταν η διαμαρτυρία γίνεται το κυρίως έργο κάποιων, τότε τα πράγματα αλλάζουν», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του.
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν σε διάφορα περιφερειακά νοσοκομεία, επισημαίνοντας: «Επισκέφτηκα τρία νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Ανδρέα, λόγω εγκαινίων ενός νέου υπερσύγχρονου μηχανήματος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, δωρεά ενός φιλάνθρωπου. Το νέο αυτό μηχάνημα φιλοξενείται σε έναν υπέροχο νέο χώρο. Χθες γίνανε τα εγκαινιάσματα. Ο δωρητής, Αθανάσιος, επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω της σημαντικής θρησκευτικής εορτής. Παρόλα αυτά, ένας διαμαρτυρόμενος φώναζε «ανοίξτε τις κάμερες να δείτε την κατάσταση» κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Πήγα κοντά του, αλλά εκείνος άλλαξε τη συζήτηση λέγοντας «έπρεπε να ήσουν χθες εδώ». Το νοσοκομείο ήταν σε άριστη κατάσταση, πραγματικά αστραφτερό. Ο διαμαρτυρόμενος ανήκε στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μετά, επισκέφτηκα το Ρίο», συνέχισε ο Υπουργός. «Ενημερώθηκα ότι υπήρχαν διαδηλωτές στην κεντρική είσοδο που φώναζαν κατά του ΝΑΤΟ. Ένας από αυτούς ήταν οικοδόμος και μέλος του ΚΚΕ. Όταν πλησίασα, ρώτησα ποιο είναι το αίτημά τους και η απάντησή τους ήταν ότι δεν έχουν συγκεκριμένο αίτημα, απλά ήρθαν να διαμαρτύρονται.»
Δεν ζήτησα από κανέναν κομμουνιστή να φύγει. Πιστεύω στη φιλελεύθερη δημοκρατία όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια, εκείνοι άρχισαν να φωνάζουν για το ΝΑΤΟ και τον Νετανιάχου. Προσπάθησα να αλλάξω τη συζήτηση ρωτώντας τους τι επιθυμούν. Άρχισαν να μου μιλούν για κομμουνισμό. Είναι σοβαρό να πέντε μέλη μιας πολιτικής παράταξης να κρίνουν αν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος υπουργός μπορεί να επισκεφτεί ένα νοσοκομείο;»
«Ακολούθως πήγα στην Άρτα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Εκεί, πραγματοποιούμε πλήρη ανακαίνιση του νοσοκομείου. Υπήρχαν περίπου 50 άτομα συγκεντρωμένα από διάφορες εργατικές οργανώσεις της περιοχής. Πάντα περιφέρομαι μόνος μου, χωρίς συνοδεία. Δεν ήταν μόνο υγειονομικοί, όπως αναφέρεται σε κάποια sites. Όταν φτάνω, αυτοί φώναζαν «υποστηρίζεις τον Νετανιάχου». Τους ρώτησα «είναι ο Νετανιάχου μέλος του ΕΣΥ;». Όταν προσπάθησα να μπω στο νοσοκομείο, δέχτηκα επιθέσεις με νερό και σωματική βία. Αυτό είναι καθαρά βίαιο.» Είχα την ευκαιρία τελικά να μπω, να μιλήσω με τους εργαζόμενους και να αποχωρήσω.
Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Το πιο σημαντικό είναι να διαλυθεί η συνωμοσία της μιζέριας. Δεν είναι κάθε διαμαρτυρία κακή, όμως ορισμένοι φαίνεται να διαμαρτύρονται συνέχεια. Είναι κομμάτι της φύσης τους.»
«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η εφημερία είναι μια σφοδρή διαδικασία», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Αυτός είναι ο χαρακτήρας της εφημερίας. Έχω θέση δύο σημαντικά στοιχήματα: πρώτον, να μειώσουμε τον χρόνο αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία και έως τώρα πηγαίνουμε καλά. Δεύτερον, να μειώσουμε τον χρόνο αναμονής στην εφημερία. Θέλω να καταφέρουμε να μειώσουμε τις αναμονές από 10-11 ώρες σε 6-7 ώρες. Η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να εισέλθει στην εφημερία και να εξέλθει σε μία ώρα είναι μη ρεαλιστική. Η εφημερία δεν λειτουργεί έτσι. Έχω δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα εφημερίας. Από το Πάσχα και έπειτα, οι πολίτες θα παρατηρήσουν μια σημαντική διαφορά.»