Χάρης Δούκας: Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ από το ντιμπέιτ

«Δεν ήταν σωστό και ούτε αποδεκτό, και δεν σκοπεύω να το επεκτείνω», ανέφερε ο Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην παραλληλία που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια του debate, συγκρίνοντάς τον με τον Ερντογάν όσον αφορά τη συγκέντρωση εξουσιών.

Σχολιάζοντας τον διττό ρόλο του Δημάρχου και προέδρου κόμματος, ο Δούκας τόνισε ότι «υπάρχουν Δημαρχίες που μπορούν να προσφέρουν παραπάνω, ίσως και να αναδειχθούν οι δήμαρχοι σε πρωθυπουργούς, εφόσον το επιθυμεί ο λαός, κάτι που μπορεί να ενισχύσει την τοπική αυτοδιοίκηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί να επιλέξει κάποιος τον Δούκα, είπε: «Το ‘εγώ’ έχει τελειώσει, και το ‘εμείς’ είναι εκείνο που φέρνει τη διαφορά. Θεωρούμε το ΠΑΣΟΚ ως Κίνημα που περιλαμβάνει όλα τα μέλη του, και για πρώτη φορά στην Αθήνα, έχουμε 26 συμβούλους που ο καθένας έχει την αρμοδιότητά του. Αυτό είναι το μοντέλο που θέλω να εφαρμόσω και στο ΠΑΣΟΚ».

Πρόσθεσε ότι «είναι απαραίτητο να θυμηθούμε αυτούς που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, να τους δώσουμε φωνή και να αισθάνονται ενεργοί, ανεξαρτήτως που βρίσκονται στη χώρα».

«Κάναμε 56% στη δεύτερη Κυριακή στην Αθήνα και διαμορφώσαμε μια ατζέντα ανάπτυξης. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς να συμμετάσχουν, θέλουμε μία ισχυρή παράταξη και όχι απλά να είμαστε μια εναλλακτική επιλογή στο Μητσοτάκη», δήλωσε σχετικά με το όραμά του για την παράταξη.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο Δούκας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αγνοεί την τοπική αυτοδιοίκηση, και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει και η ΚΕΔΕ. Για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, χρειάζεται αλλαγή στο μοντέλο διακυβέρνησης και την οικονομία, η οποία φαίνεται να προάγει κέρδη για λίγους».

Σχολιάζοντας τη διαδικασία εκλογής προεδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, είπε: «Θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότερες κάλπες. Είναι θέμα της ΕΔΕΚΑΠ, και δεν θέλω να παρέμβω».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση προόδου, είμαστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η κυβέρνηση υποφέρει από φθορά, και ο ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκαταστρέφεται. Το ΠΑΣΟΚ είναι παρόν», είπε μετά το debate μεταξύ των υποψηφίων προεδρίας. Σχετικά με την επόμενη ημέρα, είπε ότι θα υπάρχει ενότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε «ήσυχα καταφύγια».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της στέγασης και υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης της ευρωπαϊκής πρακτικής «10% των κτηρίων να προορίζονται για κοινωνικές κατοικίες», τη σημασία της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, προτείνοντας σταθερά τιμολόγια για δύο χρόνια.

«Πρέπει να στηρίζουμε τους πολίτες και την ενέργεια. Ο Ντράγκι έχει πει ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η φθηνή ενέργεια», κατέληξε.

δειτε ακομα

δειτε ακομα