Φωτιά στον ΑΝΤ1: Αντιπαράθεση Βελόπουλου – Πυργιώτη για τη Νέα Δημοκρατία!

Ο Κυριάκος Βελόπουλος συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης (16/01) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου σχολίασε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κωνσταντίνο Τασούλα ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο πάνελ συμμετείχε η πολιτική αναλύτρια Μαριάννα Πυργιώτη, με την συζήτηση ανάμεσα τους να γίνεται ιδιαίτερα θερμή. Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κατηγόρησε την κα Πυργιώτη ότι είναι «υπάλληλος της Νέας Δημοκρατίας», με εκείνη να του απαντά ότι είναι «υπάλληλος παλιών καταστάσεων», δημιουργώντας ένα κλίμα έντονου διαλόγου.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο Γιώργος Παπαδάκης έδωσε τον λόγο στην κα Πυργιώτη για να απευθύνει ερώτηση στον κ. Βελόπουλο. Η πολιτική αναλύτρια είπε: «Ο κύριος Βελόπουλος είναι μια επανάληψη του κ. Καρατζαφέρη… Η τοποθέτησή του είναι προς αναζήτηση ψήφων». Ακολούθησε ένας καταιγιστικός διάλογος σχετικά με την πολιτική στάση του κ. Βελόπουλου και τις επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης.

Κ.Β.: «Αυτό είναι ερώτηση ή τοποθέτηση; Δεν χρειαζόμαστε ανάλυση, εσείς τα λέτε καλύτερα από την Νέα Δημοκρατία».

Η κα Πυργιώτη απάντησε: «Αν ήθελα να ήμουν βουλευτής, θα ήμουν», με τον αναγνώστη να καταλαβαίνει ότι εκφράζει τις απόψεις της επαγγελματικά, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί κομματικές γραμμές.

Κ.Β.: «Κάποτε ήσασταν στη Νέα Δημοκρατία», ρώτησε ο κ. Βελόπουλος, δημιουργώντας μια τριβή για το παρελθόν της κας Πυργιώτη. Αυτή, από την άλλη πλευρά, υπενθύμισε στον κ. Βελόπουλο τις δικές του πολιτικές προελεύσεις.

Η αναλογία πολιτικών υποκινητών και η διαρκής σύγκριση της τωρινής κατάστασης με το παρελθόν, άνοιξε μία συζήτηση για τον λαϊκισμό και την πολιτική ταυτότητα του κάθε συμμετέχοντος. «Καθένας κρίνεται από τις ενέργειές του», επισήμανε ο κ. Βελόπουλος, καλώντας την παρούσα ανάλυση να εστιάσει στην ουσία της πολιτικής.

Αυτή η συζήτηση αναδεικνύει τη διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, με τις παλιές πολιτικές δομές να ξαναδιατυπώνονται στο σύγχρονο πολιτικό στίβο.

Στο τέλος της αντιπαράθεσης, οι δύο πολιτικοί αναλυτές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αλλά φάνηκε πως η πολιτική ζωή συνεχίζει να είναι γεμάτη εντάσεις, αντιπαραθέσεις και δυνατές προσωπικότητες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα