Αναρωτιέσαι ποτέ γιατί πάντα κάποιοι σπόροι ποπ κορν μένουν άψητοι στο τέλος; Ανακάλυψε το μυστικό πίσω από το τέλειο ποπ κορν!
Γιατί κάποιοι σπόροι ποπ κορν δεν σκάζουν;
Το μυστικό κρύβεται στη υγρασία που περιέχεται στον σπόρο. Κάθε σπόρος ποπ κορν φέρει μέσα του μια μικρή ποσότητα νερού. Όταν θερμαίνεται στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε κατσαρόλα, το νερό μετατρέπεται σε ατμό. Η πίεση αυξάνεται μέχρι που το κέλυφος δεν αντέχει πλέον και ο σπόρος σκάει, δίνοντας το λαχταριστό ποπ κορν που γνωρίζουμε. Ωστόσο, αν ο σπόρος έχει πολύ χαμηλή υγρασία ή έχει σπάσει το εξωτερικό του περίβλημα, ο ατμός διαφεύγει και δεν δημιουργείται η απαραίτητη πίεση για το σκάσιμο.
Πώς να απολαύσεις ποπ κορν χωρίς σπόρους που μένουν άψητοι;
Η επιστήμη πίσω από το τέλειο ποπ κορν
Το φαινόμενο του σκάσιμου του ποπ κορν βασίζεται στη φυσική αντίδραση της υγρασίας μέσα στον σπόρο. Η μετατροπή νερού σε ατμό και η δημιουργία πίεσης είναι τα κλειδιά για μια πετυχημένη έκρηξη σπόρου. Κατανόηση και φροντίδα στη συντήρηση κάνουν τη διαφορά, ώστε να μην μένει κανένας ανεξέλεγκτος “πεισματάρης” σπόρος που δεν συμμετέχει στο πάρτι του ποπ κορν.