Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, πάνω από 65.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) να αποκτήσουν επιταγές (vouchers) για την απόκτηση καινούριων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, είτε μέσω αγοράς είτε mediante μίσθωσης.
Νέες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις με τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ»
Αυτό το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς υλοποιείται στην πλαίσιο συνεργασίας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση.
Από τις 16 Δεκεμβρίου, έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β’», με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η δράση χρηματοδοτείται επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Voucher για laptop και tablet: Ποια άλλα προϊόντα συμπεριλαμβάνονται
Το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Β’» προσφέρει επιδότηση για tablets και laptops, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Οι vouchers μπορούν να αξιοποιηθούν από ελεύθερους επαγγελματίες, με μέγιστη δαπάνη τα 700 ευρώ για την αγορά tablets και laptops με επιδότηση έως και 90% του ποσού.
Στην προσπάθεια να καταστεί το πρόγραμμα προσβάσιμο σε περισσότερες ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν γίνει σημαντικές τροποποιήσεις στους όρους συμμετοχής. Αυτές περιλαμβάνουν:
- Δυνατότητα συμμετοχής και για ελεύθερους επαγγελματίες.
- Ενίσχυση για επιχειρήσεις που δεν έχουν προσωπικό.
- Συμπερίληψη νεοσύστατων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μήνες λειτουργίας.
- Επιχορήγηση και για εξοπλισμό (Hardware), αρκεί να περιλαμβάνει και δαπάνη για λογισμικά.
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει και εξαργυρώσει voucher σε προηγούμενο κύκλο του προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω τριών διαδοχικών κύκλων, εκμεταλλευόμενο το σύνολο του αδιάθετου προϋπολογισμού για κάθε κατηγορία.