Η Τράπεζα Πειραιώς επεκτείνει στρατηγικά τη στήριξή της στην ελληνική γεωργία, εστιάζοντας πλέον και στην κτηνοτροφία, μετά την επιτυχημένη δράση της στον τομέα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
Νέα προοπτική στην αγροτική ανάπτυξη με έμφαση στην κτηνοτροφία
Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσα από τον γενικό διευθυντή Αγροτικής Τραπεζικής, Αλκιβιάδη Αλεξάνδρου, ανακοίνωσε την έναρξη του δεύτερου μεγάλου έργου της που επικεντρώνεται στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να υποστηρίξει τους παραγωγούς με εξειδικευμένες λύσεις και βιώσιμες χρηματοδοτικές επιλογές, αξιοποιώντας το «know-how» των πελατών και συνδυάζοντάς το με την τεχνογνωσία της τράπεζας.
Κέντρο Αριστείας στον Αγροδιατροφικό Τομέα: Ενίσχυση της καινοτομίας στην κτηνοτροφία και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Η Τράπεζα έχει ιδρύσει Κέντρο Αριστείας στον Αγροδιατροφικό Τομέα, που εστιάζει στον εντοπισμό και στην υποστήριξη κλάδων με υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως η εντατική κτηνοτροφία και οι θερμοκηπιακές μονάδες. Στόχος είναι η δημιουργία βιώσιμων μοντέλων παραγωγής που συνδυάζουν αποδοτικότητα με περιβαλλοντική ευθύνη.
Προληπτικές λύσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας
Με επίκεντρο την πρόληψη των κινδύνων, η τράπεζα χρηματοδοτεί έργα που αφορούν:
- Αντιχαλαζική προστασία για τις αγροτικές καλλιέργειες
- Υποδομές άρδευσης που βελτιώνουν την αποδοτικότητα του νερού
- Ενεργειακή διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας σε αγροτικές μονάδες
Αυτές οι πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτών.
Νέες ευκαιρίες μέσω του Νόμου 5184 για τα κόκκινα δάνεια αγροτών
Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει επίσης την επανεκκίνηση 21.000 αγροτών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει ο Νόμος 5184 για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων». Αυτή η κίνηση στοχεύει στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των αγροτικών επιχειρήσεων.
Το 11ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας: «Η δύναμη της συνεργασίας ως καταλύτης για τη βιωσιμότητα»
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο ενός σημαντικού διήμερου συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, που υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ και εντάσσεται στο έργο «COOPinCAP» για την ενημέρωση σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προωθώντας τη συνεργασία ως βασικό εργαλείο για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων στην ελληνική γεωργία.