Περισσότεροι από 34.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που στοχεύει στην απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ μέσα σε μόλις 3 ημέρες.
Από την αρχή υποβολής αιτήσεων στις 16 Σεπτεμβρίου έως και χθες, 18 Σεπτεμβρίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 34.325 αιτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον των εργαζομένων για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.
Αυτό το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του NextGenerationEU. Στόχος του είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας και να υποστηρίξουν τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη οικονομία.
Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν μέσω του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών, με τουλάχιστον 12 ώρες σε δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έως 20 ώρες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, θα ακολουθήσει πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher). Εκείνοι που επιτυχώς ολοκληρώνουν το πρόγραμμα μπορούν να λάβουν το πλήρες εκπαιδευτικό επίδομα των 400 ευρώ (μικτά).
Για να υποβάλουν αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: εδώ.
Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και, αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν κάποιο από τα περισσότερα από 600 διαθέσιμα προγράμματα κατάρτισης από πάνω από 200 παρόχους ΣΕΚ.
Η ΔΥΠΑ υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ΣΕΚ που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, στοχεύοντας στην κατάρτιση και πιστοποίηση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».