Διαφωνίες για το Τόφου στο MasterChef: Ένα Υλικό που Δίχασε τους Κριτές
Έντονες διαφωνίες προέκυψαν ανάμεσα στους κριτές του MasterChef Ελλάδας, σχετικά με τη χρήση του τόφου, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου επεισοδίου. Η δοκιμασία που αφορούσε το τόφου πυροδότησε έναν ενδιαφέροντα διάλογο σχετικά με τις δυνατότητες και τη γεύση του συγκεκριμένου συστατικού.
Αρχικά, ο Πάνος Ιωαννίδης ανέφερε:
Ιωαννίδης: Όλοι είπαν ότι το τόφου θα ήταν το πιο δύσκολο.
Απαντώντας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δήλωσε:
Κουτσόπουλος: Και για μένα. Γιατί είναι ένα υλικό που δεν συμπαθώ καθόλου.
Αντίθετα, ο Σωτήρης Κοντιζάς εξέφρασε την προτίμησή του:
Κοντιζάς: Εμένα μ’ αρέσει πολύ το τόφου.
Ο Πάνος Ιωαννίδης, υποστήριξε ότι το τόφου μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση αντί του τυριού σε διάφορες συνταγές, ιδέα με την οποία ο Σωτήρης Κοντιζάς διαφώνησε.
Ιωαννίδης: Μπορείς να φτιάξεις λυχναράκια με τόφου, γεμιστά ραβιόλια. Όπου χρησιμοποιείς τυρί, βάζεις και τόφου.
Κοντιζάς: Ε, όχι. Σπάει διαφορετικά. Εμένα μ’ αρέσει έτσι όπως είναι να το κόψεις σε κυβάκια, το μπλανσάρεις μια φορά να φύγει μια αίσθηση γρασιδιού που έχει…
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με το γνωστό του χιούμορ, μοιράστηκε τη δική του “συνταγή” για το τόφου:
Κουτσόπουλος: Το βράζεις, το αφήνεις και μαγειρεύεις κάτι για να φας.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές απόψεις για τις μαγειρικές δυνατότητες του τόφου, ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα νηστίσιμων και vegetarian συνταγών. Ωστόσο, η προετοιμασία του τόφου είναι κρίσιμη, καθώς πολλοί αναφέρουν μια ιδιαίτερη γεύση που απαιτεί συγκεκριμένο χειρισμό.