Αφρικανικό Χαβιάρι: Η Αφρικανική Πολυτέλεια που Ανατρέπει την Αγορά

Φανταστείτε: Χαβιάρι από τη Μαδαγασκάρη! Μια γαλλική εταιρεία κατάφερε να παράγει ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα χαβιάρια, αμφισβητώντας τις παραδοσιακές αντιλήψεις για τα εξαιρετικά τρόφιμα.

Η Απίθανη Ιστορία του Χαβιαριού από τη Μαδαγασκάρη

Στην καρδιά της Μαδαγασκάρης, σε μια απίθανη τοποθεσία υψηλού υψομέτρου, η γαλλική εταιρεία Acipenser, με επικεφαλής την Delphyne Dabezies, υλοποίησε μια ιδέα που φαινόταν αδύνατη: την παραγωγή χαβιαριού. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, κατάφεραν να εισάγουν στην παγκόσμια αγορά ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα χαβιάρια.

Με τα εμπορικά σήματα Rova και Kasnodar, το αφρικανικό χαβιάρι έχει ήδη κερδίσει τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, αγγίζοντας τιμές που ξεπερνούν τα 10.000 δολάρια ανά κιλό. Αυτή η επιτυχία αμφισβητεί τις παραδοσιακές αντιλήψεις για τα εξαιρετικά τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, ψηλά στα βουνά της Μαδαγασκάρης, ανατολικά της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο, η λίμνη Μαντασόα έχει αναδειχθεί σε μια απίθανη πηγή αυτού του πλούσιου συστατικού. “Κάθε ειδικός έλεγε ότι ήταν αδύνατο,” δήλωσε η Dabezies στο CNN Travel.

Η Πολυτέλεια και η Απήχηση του Rova Caviar

Η Dabezies ανέφερε τις αρχικές δυσκολίες, όπου πολλοί γελούσαν με την ιδέα. Η ευκαιρία ήρθε όταν κορυφαίοι σεφ της Ευρώπης δοκίμασαν το προϊόν στη διάσημη έκθεση μαγειρικής Sirha Lyon το 2019. Από τότε, το Rova Caviar έχει εμφανιστεί σε μενού υψηλών προδιαγραφών σε όλο τον κόσμο, όπως το πέντε αστέρων Hôtel de Crillon στο Παρίσι και το Hôtel du Palais στο Biarritz.

Η Julia Sedefjian, η νεότερη σεφ που διεύθυνε κουζίνα βραβευμένη με αστέρι Michelin στη Γαλλία, δημιούργησε ένα πιάτο με χαβιάρι Rova για το La Grande Tablée στο Παρίσι. Το χαβιάρι έχει αποδειχθεί δημοφιλές και στην Αφρική, σερβίρεται σε πολυτελή ξενοδοχεία στον Μαυρίκιο και στις Σεϋχέλλες.

Σύμφωνα με την Dabezies, το γεγονός ότι ένα πιάτο περιέχει χαβιάρι από τη Μαδαγασκάρη αποτελεί πλέον σημείο πώλησης για τους σεφ. Το ακριβότερο προϊόν της Rova πωλείται προς 11.670 ευρώ ανά κιλό.

Στοχεύοντας στην Παραγωγή Beluga Caviar

Ο απώτερος στόχος για πολλούς παραγωγούς χαβιαριού είναι η παραγωγή Beluga Caviar, την πιο ακριβή και πολυτελή μορφή χαβιαριού. Από πέρυσι, η Acipenser είχε το πρώτο ψάρι Beluga στη Μαδαγασκάρη και φέτος στοχεύει να παράγει για πρώτη φορά χαβιάρι Beluga, εδραιώνοντας τη θέση της στην αγορά των πολυτελών προϊόντων.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την ιστορία του χαβιαριού από τη Μαδαγασκάρη και πώς αμφισβητεί τις παραδοσιακές αντιλήψεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα