Η Μαίρη Ραζή, σε μια συγκινητική εξομολόγηση, μοιράστηκε τις δύσκολες στιγμές της παιδικής της ηλικίας και την πορεία της από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα.
Μαίρη Ραζή: Αναμνήσεις από την Κωνσταντινούπολη και την Άφιξη στην Ελλάδα
Στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ, η καταξιωμένη ηθοποιός Μαίρη Ραζή μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η οικογένειά της όταν ήρθαν στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη. Μέσα από τα λόγια της, αναδύθηκε η δύναμη της ψυχής και η αγάπη για την τέχνη που τη βοήθησε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να γίνει μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.
Η Εξορία του Πατέρα και η Αναγκαστική Μετανάστευση
Η Μαίρη Ραζή εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την οικογένειά της στην Ελλάδα. «Ο πατέρας μου είχε εξοριστεί. Μια νύχτα γύρισε σπίτι και την επόμενη έφυγε με μία βαλίτσα». Αυτό το γεγονός σημάδεψε την αρχή μιας νέας ζωής στην Ελλάδα, μακριά από την πατρίδα τους.
Συναισθήματα και Αξίες
Η ηθοποιός περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν την απόφαση να ακολουθήσουν τον πατέρα της στην Ελλάδα. «Εγώ και η αδελφή μου κλαίγαμε, και η μητέρα μας μάς είπε: «Μην κλαίτε, σας βλέπουν οι Τούρκοι και χαίρονται». Αυτή η φράση, όπως είπε, δίδαξε στα παιδιά της αξιοπρέπεια και περηφάνια, αξίες που την συντροφεύουν μέχρι και σήμερα.
Η Καλλιτεχνική Δημιουργία ως Θεραπεία
Η Μαίρη Ραζή αναφέρθηκε στο πώς η ενασχόληση με την υποκριτική λειτούργησε θεραπευτικά για εκείνη. «Ήρθα εδώ, έγινα ηθοποιός και τώρα όλα αυτά τα βλέπω με άλλη ματιά». Το θέατρο έγινε το καταφύγιό της, ο τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματά της και να μετατρέψει τον πόνο σε δημιουργία.
Διατήρηση της Μνήμης και Θετική Στάση Ζωής
Παρά τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, η Μαίρη Ραζή υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της μνήμης και της προσπάθειας να βλέπουμε τα πράγματα όσο πιο θετικά γίνεται. «Θέλω να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας και να βλέπουμε τα πράγματα όσο πιο θετικά μπορούμε», κατέληξε η ηθοποιός, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.