Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά στη διάρκεια της εκπομπής τους «Πρωίαν σε είδον» μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σχετικά με τις γαστρονομικές περιπέτειές τους και τους τολμηρούς διατροφικούς πειραματισμούς που έχουν κάνει.
«Εμένα μου αρέσει να δοκιμάζω περίεργα πράγματα. Έχω φάει, για παράδειγμα, πέλμα από το πόδι της κότας και γλώσσες πάπιας γιαχνί. Είναι όντως ιδιαίτερες γεύσεις, καθώς έχουν και κόκαλο στη μέση», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με ενθουσιασμό για τις γευστικές του επιλογές.
Από την άλλη πλευρά, η Τζένη Μελιτά παραδέχτηκε: «Εγώ συνήθως δοκιμάζω από ευγένεια, ακόμα και αν στο τέλος δεν μου αρέσει. Μια φορά συνέβη να δοκιμάσω μια καρμπονάρα με μανιτάρια που δεν ήταν καθόλου καλή. Έχω γευθεί και ακρίδες!»
Ο Φώτης πρόσθεσε: «Υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν μπορώ να φάω, όπως κρέμες γάλακτος και τυριά, κυρίως λόγω υγείας. Αν κάτι δεν μου φαίνεται ασφαλές για την υγεία μου, δεν θα το δοκιμάσω, εκτός αν είναι μια περίπτωση μετά από κάποιο ποτό». Στο πλαίσιο αυτό, μοιράστηκε και μια δυσάρεστη εμπειρία: «Αφού είχα πιει μαζί με φίλους γκράπα που είχε μέσα ένα νεκρό φίδι, το χειρότερο πιάτο που δοκίμασα ποτέ ήταν ένα κοκορέτσι στη Γαλλία, που είχε τρομακτική μυρωδιά». Αυτή η τελευταία αποκάλυψη φαίνεται πως σοκάρισε τη συνεργάτιδά του στον «αέρα» της δημόσιας τηλεόρασης.