Στη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Αστερόσκονη», ο Ηλίας Ψινάκης μοιράστηκε εμπειρίες από την επαγγελματική του σχέση με τον Σάκη Ρουβά, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο του ως μάνατζερ.
Αναφέρθηκε σε φήμες που κυκλοφόρησαν, σύμφωνα με τις οποίες εκείνος και ο δημοφιλής τραγουδιστής φέρονταν να έχουν παντρευτεί πολιτικά στην Ολλανδία. Εξήγησε, μάλιστα, πώς ανέλαβε τη διαχείριση της καριέρας του Σάκη Ρουβά παρά την αρχική του έλλειψη εμπειρίας στον τομέα.
«Η σχέση μου με τον Σάκη ήταν πάνω από όλα φιλική. Μέσα από μια τυχαία συνάντηση με τη Λάσκαρη βρέθηκα να γίνω μάνατζέρ του, χωρίς προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο», ανέφερε ο Ψινάκης. «Ακούστηκαν διάφορες φήμες για τον γάμο μας στην Ολλανδία με κουμπάρα τη Λάσκαρη, αλλά το ουσιαστικό είναι ότι ξεκινήσαμε μαζί μια μοναδική πορεία.»
Σε άλλα σημεία της συζήτησής του, αναφέρθηκε σε κάποιες βασικές αρχές για να χτίσει κανείς έναν μύθο γύρω από έναν καλλιτέχνη. «Για να δημιουργήσεις έναν θρύλο σε έναν τραγουδιστή, αυτός πρέπει να έχει ταλέντο και να διαθέτει κάτι μοναδικό», είπε. «Αυτό που κάνεις είναι να αναδεικνύεις τα προτερήματα και να ελαχιστοποιείς τα ελαττώματα. Ο Μάστορας πληροί τις προϋποθέσεις ενός σταρ. Δεν πιστεύω στις συμβουλές. Έχω μάθει να αποφεύγω να δίνω συμβουλές γιατί το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν τους ανθρώπους.»
«Αν ανέθετα κάτι στον Μάστορα, θα έβρισκα έναν τρόπο να το κάνω, όχι απλά να δώσω συμβουλές. Ο Σάκης, για παράδειγμα, είχε πλήρη εμπιστοσύνη σε μένα. Έτσι, του έλεγα “πήδα από κει” και το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν άρχιζε να ρωτάει, μπορεί να περνούσαν ημέρες χωρίς να το έκανε.»
«Γνωρίζω τον Σάκη από το 1988-89, και το 1991 έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Το 1992 ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας μετά τη γνωριμία μου με τη Λάσκαρη. Πέρασα όμορφα μαζί του και ποτέ δεν το εξέλαβα ως εργασία», δήλωσε ο Ψινάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ηλίας Ψινάκης αναφέρθηκε επίσης σε εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Ήταν μια παρέα που απολάμβανε τη ζωή και τη τέχνη. Ο Χατζιδάκις και ο Τσαρούχης ποτέ δεν μιλούσαν μόνο για τη δουλειά τους, αλλά άφηναν χώρο για άλλες συζητήσεις, και έτσι δημιουργήθηκε η σπιτική τους κλασικότητα», κατέληξε.