Απάντηση στους χαρακτηρισμούς περί «ομοφοβίας» έδωσε ο ηθοποιός Γιώργος Ματαράγκας, γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Καλημέρα Ζωή», στην εκπομπή «Super Κατερίνα».
Ο Γιώργος Ματαράγκας, ηθοποιός με μακρά πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση, σχολίασε δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εξηγώντας τη θέση του σχετικά με την ορατότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
«Δεν έχουμε απολύτως τίποτα με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Έχουν δικαίωμα να ζουν όπως επιθυμούν και πλέον έχουν και το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να προβάλλεται συνεχώς στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ματαράγκας.
«Υπάρχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες και ζητήματα που χρήζουν προσοχής. Δε λέω να μην έχουν ορατότητα, απλά θεωρώ ότι έχει δοθεί υπερβολική έμφαση, συγκριτικά με άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινωνία, όπως η παιδεία και το μέλλον των νέων γενεών», εξήγησε ο ηθοποιός, εστιάζοντας στην ανάγκη για μια ισορροπημένη συζήτηση.
Αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό «ομοφοβικός», ο Γιώργος Ματαράγκας τόνισε: «Δεν φοβάμαι να εκφράσω την άποψή μου. Γιατί να μην μπορώ να το κάνω; Αν με αποκαλούν «ομοφοβικό» επειδή διαφωνώ με συγκεκριμένες πρακτικές προβολής, τότε ας βρουν έναν άλλο όρο για να με περιγράψουν. Δεν έχω πρόβλημα με τα άτομα, αλλά με την υπερβολική προβολή». Η ρητορική του Ματαράγκα αναδεικνύει μια διαφοροποίηση ανάμεσα στην προσωπική στάση απέναντι στα άτομα και την κριτική στην κοινωνική προβολή θεμάτων που τα αφορούν.
Κλείνοντας, σχολίασε αναφορές του συναδέλφου του, Κακούρη, σχετικά με τη συμμετοχή του στην «Καλημέρα Ζωή»: «Ο Κακούρης έγινε γνωστός από τη «Λάμψη», αυτό είναι γεγονός. Η «Καλημέρα Ζωή» του έδωσε επιπλέον αναγνωρισιμότητα και οικονομικά οφέλη. Εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν, ακόμα και αν κάποιες φορές έκανα πράγματα που δεν με ενθουσίαζαν απόλυτα. Δεν θα καταφερθώ εναντίον των ανθρώπων που μου έδωσαν αυτές τις ευκαιρίες».
Η τοποθέτηση του Γιώργου Ματαράγκα ανοίγει έναν διάλογο σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, την κοινωνική ευαισθησία και την ανάγκη για σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, ακόμα και όταν αυτές αμφισβητούνται.