Τέσσερις σοροί ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του τουριστικού σκάφους που βυθίστηκε στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας στην Αίγυπτο. Εν τω μεταξύ, 31 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ εννέα εξακολουθούν να αγνοούνται.
Ο κυβερνήτης της Ερυθράς Θάλασσας, Αμρ Χανάφι, ανέφερε ότι το σκάφος «Sea Story» χτυπήθηκε από ισχυρά κύματα τη Δευτέρα (25/11) και βυθίστηκε μέσα σε λιγότερο από επτά λεπτά. Το μήκους 34 μέτρων σκάφος μετέφερε 30 τουρίστες από διάφορες χώρες, καθώς και 14 μέλη του πληρώματος, και εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το ίδιο πρωί, σύμφωνα με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του κυβερνήτη στο Facebook.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το πλήρωμα του Sea Story ήταν αποκλειστικά Αιγύπτιοι, όπως ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο του Μάρσα Αλάμ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, δύο Βρετανοί είναι αγνοούμενοι, όπως και ένας Φινλανδός. Επίσης, υπάρχει αναφορά περί Ιρλανδού επιβάτη στο πλοίο, αλλά η τύχη του παραμένει αδιευκρίνιστη. Η κινεζική πρεσβεία στην Αίγυπτο επιβεβαίωσε ότι δύο από τους πολίτες της διασώθηκαν και είναι «καλά στην υγεία τους».
Καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης και οι έρευνες συνεχίζονται στην Ερυθρά Θάλασσα, οι κάτοικοι της Χουργκάντα – ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού – ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις του συμβάντος. Τέτοιες τραγικές καταστάσεις ενδέχεται να πλήξουν σοβαρά τον τουριστικό τομέα, ο οποίος αποτελεί σωτήριο βραχίονα για την οικονομία της Αιγύπτου. Υπάρχει φόβος ότι οι τουρίστες μπορεί να αποθαρρυνθούν από τις καταδύσεις, μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στην περιοχή. Ο χειμώνας, που είναι και η περίοδος αιχμής για τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, είναι γνωστός για τον ηλιόλουστο καιρό του, τα καθαρά και ζεστά νερά, καθώς και τους εκπληκτικούς κοραλλιογενείς υφάλους.
Όταν ένα σκάφος με περισσότερους από 30 τουρίστες βυθίζεται κοντά σε δημοφιλή θέρετρα όπως το Μάρσα Αλάμ, οι ειδήσεις αναμένονται να ενημερώνουν συνεχώς για την πρόοδο των επιχειρήσεων διάσωσης. Ωστόσο, οι αιγυπτιακές αρχές είναι γνωστό ότι προσεγγίζουν με ιδιαίτερη προσοχή τις δημόσιες δηλώσεις που σχετίζονται με περιστατικά που μπορεί να επιφέρουν οικονομικές ζημίες – κάτι που η Αίγυπτος προφανώς δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή.