«Η Σύγκρουση Τραμπ και Σίλικον Βάλεϊ»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της Κυριακής, γνωστοποίησε την απόφασή του να προτείνει τον Μπρένταν Καρ για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC). Ο Τραμπ περιέγραψε τον Καρ ως «πολεμιστή υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης» και ως αντίπαλο των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών.

Ο Καρ, που έχει τη στήριξη του γνωστού επιχειρηματία Ελον Μασκ, έχει δηλώσει πως επιθυμεί να «επανέλθει ο έλεγχος» ενάντια στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος επεσήμανε την σημασία της υποστήριξής του, αναφέροντας ότι ο Καρ στοχεύει στην αποδόμηση «του καρτέλ» της λογοκρισίας που επιβάλλουν γίγαντες όπως οι Facebook, Google, Apple και Microsoft. Ο Καρτ, χαρακτηρίζει την ελευθερία της έκφρασης ως θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών και επιθυμεί την αποκατάστασή του.

Το 2012, ο Καρ εντάχθηκε στην FCC και το 2017 αναγορεύθηκε σε επίτροπο από τον Τραμπ κατά την πρώτη του θητεία. Προτού αναλάβει αυτή τη θέση, είχε εργαστεί ως δικηγόρος στον τομέα των ρυθμιστικών ζητημάτων.

«Σκοπός μας είναι να τερματίσουμε τις ρυθμιστικές επιθέσεις που έχουν παγώσει την καινοτομία και την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο Καρ θα φροντίσει ώστε η FCC να υπηρετήσει τις ανάγκες της περιφέρειας. Αναφορικά με τον Καρ, ο Μασκ είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση της FCC να σταματήσει σημαντική δημόσια ενίσχυση προς την Starlink, μία από τις εταιρείες του Μασκ, δείχνοντας πως η ρύθμιση αυτή είχε αντιπολιτευτικό χαρακτήρα.

Μια άλλη πτυχή που προκαλεί ανησυχία στους Δημοκρατικούς και τη Σίλικον Βάλεϊ είναι ότι ο Μπρένταν Καρ είναι η κύρια συγγραφική φωνή στο κεφάλαιο σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες του αμφιλεγόμενου εγγράφου «Σχέδιο 2025», το οποίο αναπτύχθηκε από το συντηρητικό think tank Heritage Foundation.

Αυτό το 900 σελίδων κείμενο θεωρείται οδηγός για την πολιτική αναμόρφωση του ομοσπονδιακού κράτους κατά την προεδρία του Τραμπ. Ο Καρ τονίζει στο κείμενο ότι η FCC πρέπει να επαναστατήσει και να επιτύχει τέσσερις σημαντικούς στόχους: να αποκαταστήσει τον έλεγχο απέναντι στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια, να ενισχύσει την οικονομική ευημερία και να διασφαλίσει την υπευθυνότητα και την καλή διακυβέρνηση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα