Η Ελλάδα και το Μακεδονικό: Συνείδηση και Τύψεις

«Πιθανόν να υπάρχουν τύψεις στην ελληνική πλευρά σχετικά με το μακεδονικό ζήτημα. Το υποσυνείδητο μας συχνά μας οδηγεί σε ενδιαφέροντα μονοπάτια, και ο Φρόιντ είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ωστόσο, δεν θα επεκταθώ σε αυτό το θέμα» δήλωσε σήμερα από τα Σκόπια ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα όσα είπε σχετικά με το «μη επιλυθέν μακεδονικό ζήτημα».

Συνεχίζοντας με τις προκλητικές δηλώσεις του, σημείωσε ότι το «μακεδονικό ζήτημα» θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να επιτευχθούν οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι της χώρας του, με τον πιο σημαντικό να είναι η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

voreia makedonia mitsoski

«Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει υιοθετήσει πολλές αποφάσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας στη Βουλγαρία, οι οποίες δεν τηρούνται. Ζούμε στον 21ο αιώνα και ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών του. Ωστόσο, βλέπουμε ότι η μακεδονική ταυτότητα εξακολουθεί να είναι αμφισβητούμενη. Θα ήταν ανεύθυνο και προδοτικό εκ μέρους μου να διατείνω ότι το μακεδονικό ζήτημα έχει επιλυθεί. Δεν έχει κλείσει, και ως πρωθυπουργός θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτό, μιας και αυτό περιμένει ο λαός από εμένα» πρόσθεσε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

«Γνωρίζω ότι στο παρελθόν υπήρξαν προηγούμενοι ηγέτες της μακεδονικής κυβέρνησης για τους οποίους το μακεδονικό ζήτημα δεν ήταν καν στις κορυφαίες προτεραιότητές τους, αλλά σας παρακαλώ να συνηθίσετε σε μία κυβέρνηση στην οποία το μακεδονικό ζήτημα είναι η πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού» δήλωσε επιπλέον ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

δειτε ακομα

δειτε ακομα