Κοίτασμα Μαύρης Θάλασσας: Η Subsea 7 αναλαμβάνει μεγάλο έργο στην Τουρκία

Ένα σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αυτάρκεια της Τουρκίας: Η Subsea 7, κορυφαία εταιρεία υποβρύχιων κατασκευών, αναλαμβάνει την “καρδιά” του κοιτάσματος Sakarya, συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη λειτουργία και μέγιστη απόδοση.

Η Subsea 7 αναλαμβάνει την επιθεώρηση, επισκευή και συντήρηση (IRM) του κοιτάσματος Sakarya

Η Subsea 7, μια διεθνής εταιρεία με εξειδίκευση στις υποθαλάσσιες κατασκευές, εξασφάλισε μια σημαντική συμφωνία με το Turkish Petroleum Offshore Technology Center (TP-OTC) για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επιθεώρησης, επισκευής και συντήρησης (IRM) στο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya, το μεγαλύτερο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το offshore-energy.biz, η σύμβαση αφορά την κρίσιμη υποστήριξη της ανάπτυξης του κοιτάσματος Sakarya, που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα. Οι δραστηριότητες θα συντονίζονται από τα γραφεία της Subsea 7 στην Κωνσταντινούπολη και το Αμπερντίν (Σκωτία), περιλαμβάνοντας την παροχή εξειδικευμένου εξοπλισμού, όπως δύο τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα (ROV) επαγγελματικής κλάσης, και την τεχνική υποστήριξη του προσωπικού στο πλοίο Mukavemet του TP-OTC. Η συγκεκριμένη υποδομή είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των υποθαλάσσιων ενεργειακών έργων.

Εικόνα που απεικονίζει ενεργειακές υποδομές στην Τουρκία

Οι εργασίες αναμένεται να εκτελεστούν εντός του 2025 και 2026. Η σημασία του χρονοδιαγράμματος είναι καθοριστική για την έγκαιρη αξιοποίηση του κοιτάσματος.

Αξία της σύμβασης: Η Subsea 7 εκτιμά την αξία της σύμβασης μεταξύ 50 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων, χαρακτηρίζοντάς την ως “μεγάλη”. Αυτή η επένδυση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Τουρκίας για την ενεργειακή της ανεξαρτησία.

Το κοίτασμα Sakarya, το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Τουρκία, βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανοιχτά της ακτής Ereğli. Η περιοχή αυτή έχει στρατηγική σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Επιπλέον, τον Μάιο του 2023, η Turkish Petroleum ανέθεσε σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχαν οι SLB, Subsea 7 και Saipem, την υλοποίηση της δεύτερης φάσης ανάπτυξης του κοιτάσματος Sakarya. Αυτή η φάση περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποθαλάσσιων συστημάτων παραγωγής (SPS) και υποθαλάσσιων υποδομών (SURF). Η εμπειρία αυτών των εταιρειών είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή και αποτελεσματική εκτέλεση του έργου.

Η Saipem και η Subsea Integration Alliance (μια συνεργασία μεταξύ της OneSubsea, που ανήκει στην SLB, και της Subsea 7) θα έχουν την ευθύνη για την επίβλεψη της εκτέλεσης του έργου.

Δηλώσεις για τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας

Ο Hani El Kurd, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του Ηνωμένου Βασιλείου και της Παγκόσμιας Επιθεώρησης, Επισκευής και Συντήρησης στην Subsea 7, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιλεχθήκαμε για την παροχή υπηρεσιών IRM στο TP-OTC στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή η σύμβαση αναδεικνύει τη στρατηγική μας να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις μηχανικής για ολόκληρο τον κύκλο ζωής των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων, σε στενή συνεργασία με τους πελάτες μας. Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνέχιση της συνεργασίας μας με το TP-OTC για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Sakarya και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης παρουσίας μας στην Τουρκία».

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει την ενεργειακή αυτάρκεια της Τουρκίας και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, προσφέροντας παράλληλα εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα