Η φωτιά στον Φενεό Κορινθίας δείχνει σημάδια ύφεσης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την προληπτική διαβροχή για την αποτροπή αναζωπυρώσεων.
Η εξέλιξη της πυρκαγιάς στον Φενεό Κορινθίας
Η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Φενεό Κορινθίας έχει βελτιωθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε δυσπρόσιτα και πυκνά δασικά σημεία, οι οποίες αντιμετωπίζονται με προσοχή από τα πυροσβεστικά συνεργεία.
Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, συνεχίζοντας τη διαβροχή για την αποφυγή αναζωπυρώσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέα μέτωπα φωτιάς, όπως συνέβη το μεσημέρι.
Δυνάμεις πυρόσβεσης και υλικοτεχνική υποστήριξη
Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 360 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων των ΕΜΟΔΕ (1ης, 2ης, 4ης, 5ης, 6ης, 9ης και 10ης), καθώς και 75 οχήματα. Επιπλέον, γίνεται χρήση drone από την ομάδα ΣμηΕΑ για εναέρια επιτήρηση, ενώ στο πεδίο έχει αναπτυχθεί και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».
Νωρίτερα, στον αγώνα κατάσβεσης συμμετείχαν 22 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα, που αποσύρθηκαν για να επανέλθουν το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.
Καταστροφές και εκκενώσεις στην Ορεινή Κορινθία
Οι συνέπειες από την πυρκαγιά στην Ορεινή Κορινθία είναι οδυνηρές, με καμένα σπίτια και εκκενώσεις χωριών να αναδεικνύουν την έκταση της καταστροφής. Η περιοχή της Καστανιάς ήταν από τις πρώτες που εκκενώθηκαν προληπτικά λόγω της φωτιάς, όπου αρκετά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Κατάσταση των πυροσβεστών στον Φενεό
Δύο πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένας εποχικός πυροσβέστης έπαθε ελαφρά εγκαύματα, ενώ ένας μόνιμος πυροσβέστης αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα ελαφράς μορφής, και και οι δύο υποβάλλονται σε εξετάσεις για την πλήρη αξιολόγηση της κατάστασής τους.
Μέτρα πρόληψης και αντιπυρικές ζώνες στην Κορινθία
Οι τοπικές αρχές προχωρούν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή του Μάτι Κορινθίας, με στόχο την περιορισμένη εξάπλωση μελλοντικών πυρκαγιών και την προστασία των κατοικημένων περιοχών.