Μια σοκαριστική επίθεση με ομοφοβικά κίνητρα στην Αττική, αναδεικνύει την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και δράση.
Σοβαρή Ομοφοβική Επίθεση σε Queer Άτομο στην Αττική
Ένα queer άτομο δέχθηκε άγρια επίθεση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αττική το απόγευμα του Σαββάτου 3 Μαΐου. Σύμφωνα με την καταγγελία του 22χρονου θύματος, τρεις νεαροί άνδρες του επιτέθηκαν σωματικά, χτυπώντας τον στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα. Μάλιστα, του πέταξαν ακόμη και αναμμένο τσιγάρο. Το περιστατικό συνέβη παρουσία άλλων πολιτών, χωρίς να υπάρξει άμεση παρέμβαση.
Το θύμα κατέθεσε στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, περιγράφοντας ότι οι τρεις δράστες τον τραμπούκισαν και τον γρονθοκόπησαν λόγω της εμφάνισής του, στον σταθμό της Γραμμής 1 του μετρό στην Αττική.
Διαφυγή των Δραστών μετά την Επίθεση Μίσους
Αμέσως μετά την ομοφοβική επίθεση, οι τρεις δράστες διέφυγαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους για έγκλημα με ρατσιστικό κίνητρο.
Μαρτυρία του Θύματος για την Άγρια Επίθεση
Το ίδιο το θύμα περιέγραψε το περιστατικό μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ανέφερε ότι η επίθεση συνέβη ενώ ο συρμός είχε σταματήσει και ο ίδιος περνούσε μπροστά από ένα βαγόνι με ανοιχτή πόρτα στον σταθμό της Αττικής.
Δεν είναι η Πρώτη Επίθεση: Προηγούμενο Περιστατικό στη Θεσσαλονίκη
Είναι αξιοσημείωτο ότι το ίδιο άτομο είχε πέσει θύμα σοκαριστικής ομοφοβικής επίθεσης και στο παρελθόν, συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αφήγησή του, δέχθηκε επίθεση από πλήθος ατόμων απλώς επειδή βρισκόταν στην περιοχή. Και σε εκείνο το περιστατικό, η απουσία αντίδρασης από τους παρευρισκόμενους πολίτες ήταν χαρακτηριστική.
Το θύμα τονίζει μέσα από τη μαρτυρία του την ανάγκη να σπάσει η σιωπή. «Δεν γράφω αυτό το κείμενο για να προκαλέσω λύπηση. Το γράφω γιατί δεν θέλω να φοβάμαι», αναφέρει χαρακτηριστικά. Προσθέτει ότι «Όλοι έχουμε δικαίωμα να υπάρχουμε, να αντιστεκόμαστε, να κυκλοφορούμε, να ζούμε ελεύθερα. Όσο περισσότεροι μιλάμε, τόσο λιγότεροι θα μένουν ατιμώρητοι». Υπογραμμίζει ότι τέτοιες επιθέσεις μίσους δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά δείχνουν ότι κάποιοι αισθάνονται ελεύθεροι να επιτεθούν χωρίς συνέπειες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι ένα βήμα, αλλά η λύση βρίσκεται στην ευαισθητοποίηση και την αντίσταση κατά των εγκλημάτων μίσους.