Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παραγωγοί που πωλούν άμεσα στους καταναλωτές, βάζουν τιμή μεταξύ 7 και 8 ευρώ το κιλό. Αυτή η τιμή είναι σαφώς υψηλότερη σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 5,30 ευρώ, που προσφέρονται από τους χονδρέμπορους στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Μεσσηνίας. Οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τον τενεκέ, καθώς η τιμή του τυποποιημένου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στα σούπερ μάρκετ φτάνει ή και ξεπερνά τα 10 ευρώ το κιλό. Αν και, κανονικά, απαγορεύεται η τυποποίηση ελαιολάδου σε συσκευασίες μεγαλύτερες των 5 λίτρων, μια παλαιότερη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας δείχνει ότι το 66% των πωλήσεων αφορούν χύμα ελαιόλαδο, ενώ μόλις το 34% είναι τυποποιημένο. Συνολικά, το 75% της εγχώριας παραγωγής καταναλώνεται στην Ελλάδα, με το υπόλοιπο 25% να εξάγεται.

Άλλη μια πηγή προμηθευτών παραμένει η τraditional αγορά, όπου πολλοί καταναλωτές προμηθεύονται ελαιόλαδο από φίλους και συγγενείς. Σε αυτήν την αγορά, οι τιμές κυμαίνονται από 100 ευρώ για στενούς συγγενείς έως 130 ευρώ για πελάτες που αγοράζουν μεγάλες ποσότητες. Για φίλους, οι τιμές βασίζονται σε αυτές που προσφέρονται διαδικτυακά και αυξάνονται με την ποιότητα του προϊόντος.
Στον τομέα της χονδρικής, οι τιμές του παραγωγού στην Ελλάδα για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα έως 0,3 βαθμούς κυμαίνονται από 5,10 ευρώ το κιλό στην Κρήτη έως 6,20 ευρώ το κιλό στη Λακωνία.
Σύμφωνα με το Δελτίο του ΣΕΔΗΚ, οι τιμές για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα έως 0,8 βαθμών στην Ισπανία έχουν μειωθεί σε 4,73 ευρώ το κιλό (από 4,96 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα). Αντίθετα, στην Ιταλία η μέση τιμή αυξήθηκε σε 9,30 ευρώ το κιλό (από 9,07 ευρώ), ενώ στην Τυνησία μειώθηκε σε 4,93 ευρώ το κιλό (από 5,43 ευρώ).