Είστε λάτρης της γαστρονομίας; Ανακαλύψτε τα κορυφαία ελληνικά εστιατόρια που διακρίθηκαν με “Χρυσούς Σκούφους,” τα σημαντικότερα βραβεία γαστρονομίας στην Ελλάδα!
Οι Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η Ελίτ της Ελληνικής Γαστρονομίας
Σε μια λαμπερή τελετή, τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας βραβεύτηκαν με τους “Χρυσούς Σκούφους“, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία της ελληνικής γαστρονομίας. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον εντυπωσιακό χώρο “Asteria Domus”, συγκέντρωσε προσωπικότητες από τον χώρο της εστίασης, του τουρισμού και των επιχειρήσεων.
Για 13η συνεχόμενη χρονιά, το κερκυραϊκό εστιατόριο “Etrusco” του Έκτορα Μποτρίνι κατέκτησε την κορυφαία διάκριση. Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, απένειμε το βραβείο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα εστιατόρια “Botrini’s Athens” και “Delta”, αναγνωρίζοντας τη δημιουργικότητα και την γαστρονομική πρωτοπορία τους στην σύγχρονη κουζίνα.
Αναλυτικά, οι βαθμολογίες των εστιατορίων που ξεχώρισαν:
Εστιατόρια με Βαθμολογία 16/20:
- Botrini’s Santorini –
Οία, Σαντορίνη (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Elements Restaurant –
Οία, Σαντορίνη (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Herve Restaurant –
Πετράλωνα, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Lauda –
Οία, Σαντορίνη (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Pelagos –
Βουλιαγμένη, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Squirrel –
Νικήτη, Χαλκιδική (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Treehouse –
Βουρβουρού, Χαλκιδική (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Varoulko Seaside –
Μικρολίμανο, Πειραιάς (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
Εστιατόρια με Βαθμολογία 15,5/20:
- CTC –
Κεραμεικός, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Matsuhisa Athens –
Βουλιαγμένη, Αθήνα (Γιαπωνέζικη Κουζίνα)
- Noble Gourmet –
Καλλιθέα, Αθήνα (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
- Patio –
Βουλιαγμένη, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Selene –
Φηρά, Σαντορίνη (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
- Soil –
Παγκράτι, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Σπονδή –
Παγκράτι, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Tudor Hall –
Κέντρο, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
Εστιατόρια με Βαθμολογία 15/20:
- Alali –
Ακρωτήρι, Σαντορίνη (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Aleria –
Μεταξουργείο, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Anama –
Γιάλοβα, Μεσσηνία (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
- Andromeda –
Νικήτη, Χαλκιδική (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Baos –
Χώρα, Μύκονος (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Βενετσιάνικο Πηγάδι –
Κέρκυρα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Botrini’s Mykonos –
Άγιος Ιωάννης, Μύκονος (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Bubo –
Βουρβουρού, Χαλκιδική (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
- Cabbanes –
Ελιά, Μύκονος (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Ches –
Μαγγανάρι, Ίος (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
- Dionysos –
Ελούντα, Κρήτη (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Galazia Hytra –
Μάρπησσα, Πάρος (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Hytra –
Αμπελόκηποι, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- GB Roof Garden –
Κέντρο, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Lycabettus –
Οία, Σαντορίνη (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Makris Athens –
Θησείο, Αθήνα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Μakris Corfu –
Μωραΐτικα, Κέρκυρα (Σύγχρονη Κουζίνα)
- Matsuhisa Paros –
Νάουσα, Πάρος (Γιαπωνέζικη Κουζίνα)
- Melia –
Τραγάκι, Ζάκυνθος (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
- Moldee Bar Restaurant –
Προξένου Κορομηλά, Θεσσαλονίκη (Σύγχρονη κουζίνα)
- Onuki –
Πύλος, Μεσσηνία (Γιαπωνέζικη Κουζίνα)
- Prosilio –
Ζάκυνθος (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
- Salonika Restaurant & Bar –
Ανατολική Θεσσαλονίκη – Φάληρο (Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα)
- Seeds –
Αθήνα, Ιλίσσια (Σύγχρονη Κουζίνα)
- The Private Kitchen –
Πελοπόννησος, Μεσσηνία, Πύλος
- Yēvo –
Μύκονος (Σύγχρονη Κουζίνα)
Αυτά τα εστιατόρια αντιπροσωπεύουν την αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας, προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες σε όσους τα επισκεφθούν. Εξερευνήστε τις γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας και της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας μέσα από αυτά τα εξαιρετικά εστιατόρια.