Η καρδιά της Θεσσαλονίκης αποκτά έναν ανανεωμένο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για όλους τους δημότες.
Ολική ανακαίνιση στο Πάρκο «Πεδίον του Άρεως»
Η δημοτική αρχή υπό την ηγεσία του Στέλιου Αγγελούδη προχώρησε σε μια εκτεταμένη αναβάθμιση του ιστορικού πάρκου «Πεδίον του Άρεως», μετατρέποντάς το σε έναν σύγχρονο και φιλόξενο χώρο πρασίνου και αναψυχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με τη φύτευση πάνω από 250 δέντρων, τον καθαρισμό των λιμνών αλλά και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γήπεδο ποδοσφαίρου με χρωματισμούς και διαδρομές ποδηλάτου, το πάρκο γίνεται χώρος για όλες τις ηλικίες.
Νέα εποχή για το Πάρκο μετά τη μεταβίβαση στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Το πάρκο Πεδίον του Άρεως, που εκτείνεται σε έκταση 16 στρεμμάτων απέναντι από την ΕΡΤ3, πέρασε επίσημα στα χέρια του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 15 χρόνια. Αυτή η μεταβίβαση έγινε δυνατή μέσω συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Σεπτέμβριο, με στόχο την επαναφορά του πάρκου ως ενός προσεγμένου και ασφαλούς δημοσίου χώρου.
Αναζωογόνηση δημόσιου χώρου και νέα παιδική χαρά
Σε επίσκεψή του, ο δήμαρχος κ. Αγγελούδης τόνισε πως «η εγκατάλειψη ήταν πλήρης σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Θεσσαλονίκης που έως πέρυσι δεν ανήκε στον δήμο». Παρουσίασε τους δημόσιους χώρους στην κοινωνία με νέα παιδική χαρά που κατασκευάστηκε χάρη σε δωρεά ανώνυμων χορηγών, ενώ κάλεσε και άλλους φορείς και πολίτες να συνεισφέρουν στην προστασία και την ανάδειξη των δημόσιων χώρων.
Συνεχείς παρεμβάσεις για περισσότερους χώρους πρασίνου και ψυχαγωγίας
Η νέα παιδική χαρά στο Πεδίον του Άρεως είναι η τρίτη που παραδίδει η δημοτική αρχή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν άλλες τρεις νέες παιδικές χαρές – δύο στην Άνω Πόλη και μία στην περιοχή της Ξηροκρήνης –, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Ο νέος χαρακτήρας του Πεδίου του Άρεως αποτελεί παράδειγμα δημοτικής διαχείρισης που συνδυάζει σεβασμό στο περιβάλλον με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας τη σημασία του δημόσιου χώρου ως κοινού αγαθού.