Η χοληστερίνη δεν είναι πάντα ο εχθρός που φανταζόμαστε – ανακαλύψτε ποιες τροφές πρέπει να προτιμάτε και ποιες να αποφύγετε για καλύτερη καρδιακή υγεία.
Τι Είναι η Χοληστερίνη και Γιατί Είναι Σημαντική;
Η χοληστερίνη είναι μια λιπαρή ουσία απαραίτητη για τη λειτουργία του οργανισμού μας. Παράγεται στο ήπαρ και βρίσκεται σε ζωικά προϊόντα όπως τα αυγά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Συμβάλλει στη δημιουργία ορμονών, στην απορρόφηση της βιταμίνης D και στη σύνθεση της χολής, που βοηθά τη διάσπαση των λιπών.
Η “καλή” χοληστερίνη (HDL) βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας χοληστερίνης από τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ η “κακή” (LDL) μπορεί να προκαλέσει φραγμένους αρτηρίες.
7 Υγιεινές Τροφές Πλούσιες σε Χοληστερίνη
4 Τρόφιμα με Υψηλή Χοληστερίνη που Πρέπει να Αποφεύγετε
Πώς να Μειώσετε Φυσικά τη “Κακή” LDL Χοληστερίνη
- Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών για βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.
- Κάντε τακτική άσκηση για την ενίσχυση της “καλής” HDL χοληστερίνης.
- Διατηρήστε ένα υγιές βάρος για να μειώσετε το καρδιαγγειακό κίνδυνο.
- Αποφύγετε το κάπνισμα, που επιβαρύνει τη ροή του αίματος.
- Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά.