Έντονη κατακραυγή και κινητοποίηση στα Σεπόλια για έξωση οικογένειας με παιδί με αναπηρία.
Έξωση οικογένειας με παιδί με αναπηρία στα Σεπόλια – Αντίδραση κατοίκων και φορέων
Το πρωί της Δευτέρας, η τοπική κοινωνία των Σεπολίων και Θυμαρακίων συγκλονίστηκε από την έξωση μιας οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία. Η έξωση πραγματοποιήθηκε από δικαστικό επιμελητή, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (ΟΠΚΕ), σε παλιά πολυκατοικία της οδού Διομήδους Κυριακού, αριθμός 21-27, κοντά στη Λιοσίων.
Η ευαισθητοποίηση της γειτονιάς ήταν άμεση, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση» και τη στήριξη σημαντικών φορέων όπως η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΚΑμεΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος. Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 67ο Γυμνάσιο Αθηνών, δίπλα από το σπίτι της έξωσης.
Δραματική εικόνα και κοινωνική κατακραυγή
Ο Θεοδόσης Μπενάτος, πρόεδρος του Συλλόγου «Η Αναγέννηση», περιγράφει την τραγική εικόνα με το παιδί να στέκεται στον δρόμο με τις λιγοστές του αποσκευές. Τονίζει την ακραία αναλγησία της κυβέρνησης η οποία επέλεξε να πραγματοποιήσει την έξωση τα ξημερώματα, με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, δείχνοντας έτσι τον αποκλειστικό στόχο της «καταστολής» παρά την κοινωνική ευαισθησία.
Μια οικογένεια στο στόχαστρο της κοινωνικής αδικίας
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το παιδί της οικογένειας, ο Σπύρος, αντιμετωπίζει αναπηρία 67%, ενώ ο πατέρας του, που έχει εργαστεί επί δεκαετίες στον τομέα των εκτυπώσεων με πάνω από 10.000 ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις λόγω οικονομικής κρίσης. Παρότι η κυβέρνηση γνώριζε την υπόθεση, δεν υπήρξε καμία ενέργεια για στήριξη.
Η φωνή της γειτονιάς και η υπόσχεση για συνεχόμενο αγώνα
Η μαζική πορεία στους δρόμους των Σεπολίων και των Θυμαρακίων συνοδεύτηκε από συνθήματα όπως «ντροπή, ντροπή θα γράψει η Ιστορία, γι’ αυτούς που ξεσπιτώνουνε παιδιά με αναπηρία». Οι κάτοικοι και οι φορείς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη δικαίωση της οικογένειας, απαιτώντας μέτρα προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.