Δολοφονίες μεταλλωρύχων: Αναστολή της εξόρυξης χρυσού στο Περού για 30 ημέρες μετά το μακελειό στην Πατάς

Η κατάσταση στην επαρχία Πατάς του Περού κλιμακώνεται, με την κυβέρνηση να λαμβάνει δραστικά μέτρα μετά την τραγική απώλεια ανθρακωρύχων.

Αναστολή Εξόρυξης Χρυσού στην Πατάς: Μέτρο Αντιμετώπισης της Βίας

Η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, ανακοίνωσε την αναστολή της εξόρυξης χρυσού στην επαρχία Πατάς για ένα μήνα, ως άμεση αντίδραση στην απαγωγή και δολοφονία 13 ανθρακωρύχων στην περιοχή. Αυτό το τραγικό συμβάν αναδεικνύει την κλιμακούμενη βία που συνδέεται με την παράνομη εξόρυξη χρυσού και τις δραστηριότητες των εγκληματικών συμμοριών.

Στρατιωτική Παρουσία και Απαγόρευση Κυκλοφορίας

Προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και να αντιμετωπιστεί η ανασφάλεια, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Πατάς. Επιπλέον, θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί, περιορίζοντας τις νυχτερινές κινήσεις και την πιθανότητα περαιτέρω επεισοδίων.

Η Τραγική Δολοφονία των 13 Εργατών

Η μεταλλευτική εταιρεία Poderosa επιβεβαίωσε τον θάνατο 13 εργατών που είχαν απαχθεί. Αυτά τα θύματα ήταν υπάλληλοι εταιρείας που παρείχε υπηρεσίες στην Poderosa, μια επιχείρηση που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο συμμοριών που σχετίζονται με την παράνομη εξόρυξη χρυσού.

Αντίδραση της Poderosa και η Έμφαση στην Παράνομη Εξόρυξη

Η πρόεδρος Μπολουάρτε δήλωσε πως ο στρατός θα αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής όπου δραστηριοποιείται η Poderosa. Από την πλευρά της, εκπρόσωπος της εταιρείας εξέφρασε την ελπίδα ότι η αναστολή της εξορυκτικής δραστηριότητας θα αφορά αποκλειστικά τους παράνομους μεταλλωρύχους, τονίζοντας τη διάκριση μεταξύ της νόμιμης και της παράνομης εξόρυξης.

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και Προηγούμενα Γεγονότα

Η επαρχία Πατάς είχε ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω προηγούμενων επιθέσεων σε μεταλλεία της Poderosa, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 40 ανθρώπων. Αυτό υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή.

Η Θέση του Περού στην Παγκόσμια Παραγωγή Μετάλλων

Το Περού είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο. Ωστόσο, τα κύρια κοιτάσματα χαλκού βρίσκονται στο νότιο τμήμα της χώρας. Αντίθετα, χρυσός και άργυρος εξορύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Περού, όπου σημειώνονται και τα περισσότερα περιστατικά βίας που συνδέονται με αυτή την δραστηριότητα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα