Κυβέρνηση: Συνάντηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των σεισμών

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στη σεισμική δραστηριότητα των Κυκλάδων, με τον πρωθυπουργό να παρέχει συνεχείς ενημερώσεις για την κατάσταση και τις αντιδράσεις που λαμβάνονται.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, σήμερα το μεσημέρι (13:00) θα διεξαχθεί σημαντική σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι. Σε αυτή τη συνάντηση θα παρευρεθούν κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ειδικοί επιστήμονες, όπου θα αναλυθούν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί για τις πληγείσες περιοχές από την σεισμική ένταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει σχετική ενημέρωση προς τους πολίτες, προκειμένου να τους κρατήσει ενήμερους για την κατάσταση. Ο κυβερνητικός στόχος είναι η максимальная πρόληψη, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε έκτακτη ανάγκη.

Παράλληλα, χθες οι υπουργοί συμμετείχαν σε εντατικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου σχετικά με την αλλοίωση του τόπου του ατυχήματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει ευθύνες στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για «κάλυψη στοιχείων από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Αναμένουμε την πρόταση και τις λεπτομέρειές της. Ήδη η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα αυτό», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι θα αποδεχθούν τη σύσταση της επιτροπής για δύο βασικούς λόγους: για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με το δυστύχημα και για να αποτραπεί η όποια υπόνοια συγκάλυψης από την αντιπολίτευση. «Δεν θα μιλούσαμε για κανέναν Τριαντόπουλο ή για οποιονδήποτε άλλον αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε φέρει αυτές τις αλλαγές», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Κουμουνδούρου καλωσόρισε την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε πως κάθε κοινοβουλευτική κίνηση που φέρνει την κυβέρνηση σε απολογία και συμβάλλει στη διαφάνεια της υπόθεσης είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Σύμφωνα με το κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, οφείλει να περιμένει επτά ημέρες από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος για Προανακριτική. Μετά από αυτή την προθεσμία, θα προγραμματιστεί η συζήτηση στην ολομέλεια, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί προς το τέλος Φεβρουαρίου, πριν από την δεύτερη επέτειο από την τραγωδία των Τεμπών. Φυσικά, η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει ολοκληρωθεί ένα μήνα νωρίτερα (12 Φεβρουαρίου).

«Η αντιπολίτευση θα πρέπει να καταλήξει σε ποια συζήτηση επιθυμεί να συμμετάσχει. Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη και παράλληλα ανακοινώθηκε και μία πρόταση δυσπιστίας, η οποία συνιστά την πιο σοβαρή διαδικασία στη Βουλή. Αναμένουμε να δούμε πού θα οδηγηθεί η αντιπολίτευση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Είμαστε εδώ, και εφόσον υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας νωρίτερα, θα έχουμε έτοιμες τις απαντήσεις μας».

δειτε ακομα

δειτε ακομα