Θάνατος από Η1Ν1 στη Μαγνησία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του Βόλου, εξαιτίας του θανάτου μιας 58χρονης γυναίκας που κατέληξε το πρωί της Τετάρτης (22/1) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Ο θάνατός της οφείλεται σε γρίπη τύπου H1N1, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη απώλεια ζωής από γρίπη μετά από αρκετά χρόνια, και κυρίως πριν την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο taxydromos.gr, στη ΜΕΘ νοσηλευόταν επίσης ένας 70χρονος άνδρας που είχε μολυνθεί από Η1Ν1, ωστόσο κατάφερε να νικήσει τη νόσο, καθώς ο οργανισμός του αντέδρασε θετικά στη θεραπεία.

Η ιστορία της άτυχης γυναίκας, που κατέληξε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ξεκίνησε με έναν απλό πυρετό, ο οποίος, αν και όχι πολύ υψηλός, δεν υποχωρούσε.

Καθώς οι μέρες περνούσαν και η κατάσταση της επιδεινώνονταν, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όταν οι δυνάμεις της είχαν εξαντληθεί πλήρως. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε προσβληθεί από την γρίπη τύπου Η1Ν1 και αμέσως την διασωλήνωσαν, τοποθετώντας την στη ΜΕΘ. Παρά τις εντατικές προσπάθειες λιμωξιολόγων και νοσηλευτών, ο οργανισμός της παρουσίασε σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να μην αντέξει τη δοκιμασία και να αφήσει την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ, προκαλώντας απέραντη θλίψη στην οικογένειά της.

Η γυναίκα ήταν η Ιωάννα Τζούμα, συνταξιούχος υπάλληλος στον κλάδο του ξενοδοχειακού τουρισμού.

«Επειγόντως εμβολιασμός, η γρίπη είναι επικίνδυνη»

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, εντατικολόγος-παθολόγος Γιάννης Κόκορης, δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι αυτή είναι μια «τραγική κατάληξη, αν και όλοι προσπάθησαν για 10 ημέρες να βοηθήσουν την 58χρονη να ανακάμψει».

Ο θάνατός της επαναφέρει στο προσκήνιο τη σημασία του εμβολιασμού, ένα θέμα που φαίνεται να έχει ξεχαστεί από πολλούς. «Οι γιατροί επισημαίνουμε ότι δεν είναι απλώς μία αθώα κατάσταση. Μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, ιδιαίτερα σε άτομα με πολυοργανικά προβλήματα», πρόσθεσε ο γιατρός, ενισχύοντας την ανάγκη για εμβολιασμό.

Ο κ. Κόκορης τονίζει ότι όλοι οι ανήκοντες στις ευάλωτες ομάδες, καθώς και άτομα άνω των 50 ετών, πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει. «Αυτό είναι κρίσιμο, καθώς η γρίπη εξακολουθεί να είναι εδώ, παρά την υποχώρηση του κορονοϊού», προειδοποίησε.

δειτε ακομα

δειτε ακομα