Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης καλεί τους Κινέζους τουρίστες να επισκεφτούν τη χώρα της, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια.
Τεχνητή Νοημοσύνη και Τουρισμός: Η Ταϊλάνδη Απευθύνεται στην Κινεζική Αγορά
Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, αξιοποιώντας την τεχνολογία, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ένα ψηφιακό ομοίωμα της πρωθυπουργού, Πάετονγκτάρν Σιναουάτρα, μιλάει άπταιστα Μανδαρινικά. Το βίντεο αυτό έχει στόχο να καθησυχάσει τους Κινέζους τουρίστες σχετικά με την ασφάλειά τους στην Ταϊλάνδη, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για απαγωγές στα σύνορα με τη Μιανμάρ.
“Κατανοώ τις ανησυχίες που έχουν προκύψει σχετικά με την ασφάλεια των Κινέζων τουριστών, λόγω πρόσφατων περιστατικών απάτης κοντά στα σύνορα,” τονίζει το ψηφιακό ομοίωμα της Πάετονγκτάρν. “Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των επισκεπτών.”
Ανησυχίες για την Ασφάλεια στα Σύνορα Ταϊλάνδης – Μιανμάρ
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των τουριστών έχουν αυξηθεί λόγω αναφορών για κέντρα απάτης στις παραμεθόριες περιοχές της Μιανμάρ. Αυτά τα κέντρα συχνά εκμεταλλεύονται ξένους, με θύματα εμπορίας ανθρώπων, αναγκάζοντάς τους να συμμετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες, δημιουργώντας μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ειδικότερα, αναφορές για διακίνηση Κινέζων διασημοτήτων σε αυτά τα κέντρα κυβερνο-απάτης, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να θεωρούν την Ταϊλάνδη ως “επικίνδυνο” προορισμό.
Μέτρα Ασφαλείας και Οικονομικές Προσδοκίες
Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος. Σύμφωνα με το ψηφιακό ομοίωμα, γίνονται προσπάθειες για την αποτροπή της εγκληματικότητας και την προστασία των τουριστών. Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή τουριστών για την Ταϊλάνδη, με το 16% των συνολικών αφίξεων στις αρχές Ιανουαρίου.
Με το Σεληνιακό Νέο Έτος να πλησιάζει, η Ταϊλάνδη αναμένει αύξηση στις αφίξεις Κινέζων τουριστών και προσδοκά έσοδα περίπου 255 εκατομμυρίων δολαρίων. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την επικοινωνία με την κινεζική αγορά δείχνει την προσήλωση της Ταϊλάνδης στην προσέλκυση τουριστών, παρά τις προκλήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του ψηφιακού ομοιώματος, παρουσιάζει κάποιες ατέλειες, όπως παραμορφώσεις στα χέρια, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που υπάρχουν ακόμη στην τεχνολογία αυτή.