Άδωνις Γεωργιάδης: Σάλος για τις θέσεις Λατινοπούλου περί Σημίτη

Μια φράση του Άδωνι Γεωργιάδη πυροδοτεί συζητήσεις σχετικά με τον σεβασμό στην ιστορία και τις παραδόσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης: Σέβεται η Δεξιά την Ιστορική Μνήμη και την Ορθοδοξία;

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τον Κώστα Σημίτη, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην εκτίμηση του χρόνου και της μνήμης.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πρώην Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι η αναφορά του στο X (πρώην Twitter) ήταν προσεγμένη και αφορούσε την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., γεγονότα αδιαμφισβήτητα. «Αυτά τα γεγονότα δεν συνδέονται με τις προσωπικές απόψεις για τον Κώστα Σημίτη και το έργο του» τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί τους λόγους που υιοθέτησε δεξιές απόψεις, κάνοντας λόγο για την «αστική ευγένεια» και τον σεβασμό στους θεσμούς και τις παραδόσεις που χαρακτηρίζουν την δεξιά. Αναφέρθηκε στην κριτική του προς τις δηλώσεις της Λατινοπούλου, εξηγώντας πως τον απώθησαν δύο κύριοι λόγοι.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως «στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό τιμούμε τον χρόνο». Θεωρεί απαράδεκτο να αποκαλείται κάποιος προδότης εν ζωή. Επιπλέον, εξέφρασε ανησυχία για τον πολιτικό προβληματισμό που εκφράζει η Λατινοπούλου, τονίζοντας την ανάγκη αποφυγής διχαστικών πρακτικών. Η άποψη ότι μόνο οι Τούρκοι θα έπρεπε να πενθούν για τον Κώστα Σημίτη, υπονοώντας προδοσία όσων λυπούνται για την απώλειά του, χαρακτηρίστηκε εξωφρενική.

Η Ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και η Εθνική Μνήμη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. υπήρξε μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση, επιτεύχθηκε κατά τη θητεία του Κώστα Σημίτη. Οι ισχυρισμοί της Λατινοπούλου, σύμφωνα με τον υπουργό, προσβάλλουν την εθνική ιστορία και τα επιτεύγματα της χώρας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει αποκαλέσει προδότη τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει υποφέρει από διχαστικές τακτικές που χαρακτήριζαν ανθρώπους ως προδότες ή πατριώτες. Γι’ αυτό και θεωρεί πως το έργο του Κώστα Σημίτη είχε θετική προσφορά.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ένα Ζήτημα Εθνικής Ενότητας

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει τη συνταγματική ευχέρεια να αποφασίσει. Τόνισε ότι ο θεσμός του Προέδρου συμβολίζει την ενότητα του κράτους και του έθνους, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του κατάλληλο για τη θέση, καθώς προτιμά να εκφράζει άμεσα τις απόψεις του.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε την ύπαρξη ανθρώπων σε όλες τις παρατάξεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ενότητα, τονίζοντας ότι το Σύνταγμα επιτάσσει συναίνεση και συνεργασία. Εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν κατάλληλοι υποψήφιοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους για την ύπατη θέση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συναίνεσης στην επιλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα