«Υπάρχουν συμφέροντα που δεν χαίρονται με την ύπαρξη μιας σταθερής κυβέρνησης», δήλωσε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά και την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτρέψουν στην Ουκρανία τη χρήση πυραύλων ATACMS κατά στόχων στη Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε ότι «η κατάσταση με τον κ. Σαμαρά είναι δυσάρεστη, αλλά και αναγκαία, δεδομένης μάλιστα της απαράδεκτης κατηγορίας περί μειοδοσίας που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, μέσω του Γεραπετρίτη, κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.»
Αναφορικά με την κατηγορία αυτή, αξίζει να αναφέρουμε και την περίπτωση του Κύπριου Προεδρικού, κ. Χριστοδουλίδη. Είναι μια κατηγορία που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Υπάρχουν συμφέροντα που θα προτιμούσαν μια πιο διασπασμένη πολιτική κατάσταση και αντιλαμβάνομαι ότι η δύναμη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενοχλεί κάποιους», πρόσθεσε.
Δεν υπάρχει καμία διάθεση υπονόμευσης
Σχετικά με την πιθανότητα αποχώρησης βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε: «Δεν υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης. Κανείς δεν σκοπεύει να αμφισβητήσει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, κάτι που φάνηκε και από τις τοποθετήσεις ακόμα και στελεχών που είχαν στενές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά.»
Η κίνηση του Τζο Μπάιντεν βάζει σε θέση τακτικής και τον Ντόναλντ Τραμπ
Σχολιάζοντας την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να δώσει το «πράσινο φως» στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, ο Καιρίδης παρατήρησε: «Σαφώς και υπάρχει ένα πολιτικό παιχνίδι εδώ. Η κατάσταση αυτή μπορεί να ενισχύσει τους Ουκρανούς στρατιωτικά και να τους προσφέρει καλύτερη θέση στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσει ο Τραμπ.»
«Μετά την 20η Ιανουαρίου, βλέπω ότι θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από τους Αμερικανούς, με σκοπό να υποστηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο την Ουκρανία, ώστε οι πιθανές ήττες της Ρωσίας να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», κατέληξε.