Πρόσληψη 308 Μόνιμων Υπαλλήλων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Στην πρόσφατη αναβάθμιση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας τη σημασία αυτών των ενεργειών για τη ζωή των ατόμων που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη. Η κ. Ζαχαράκη συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας Βορείου Αιγαίου, το οποίο διεξήχθη στη Μυτιλήνη, και δήλωσε ότι «ήδη έχει εγκριθεί η πρόσληψη 308 μόνιμων υπαλλήλων στους φορείς που εποπτεύουμε, ενώ οι πρώτοι 153 εργαζόμενοι θα καταλάβουν άμεσα τις θέσεις τους». Σημείωσε επίσης ότι οι 79 Κοινωνικοί Λειτουργοί που υπηρετούν ήδη θα επενδύσουν τις δυνάμεις τους με 29 νέους συνεργάτες.

Η υπουργός ενημέρωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2024 καταγράφηκε αύξηση των λειτουργικών δαπανών για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, φτάνοντας τα 20.365.000 ευρώ. Αυτή η αύξηση έχει θετικές επιπτώσεις και στο Κέντρο Κοινωνικής Προνοίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου μόνο για το 2023-24 ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 75.000 ευρώ.

Ειδικά για το 2025, η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε σχέδια για περαιτέρω αύξηση των προϋπολογισμών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, περίπου κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να φτάσουν συνολικά τα 25 εκατ. ευρώ. Για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, η επιχορήγηση για τη νέα χρονιά θα τριπλασιαστεί, με το Υπουργείο να διαθέτει 300.000€ έναντι 100.000€ το προηγούμενο έτος.

Απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, η υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, επισημαίνοντας την αδελφοποίηση των Κέντρων Βορείου Αιγαίου με αυτά της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Ηπείρου ώστε να προκύψουν καινοτόμες προτάσεις συνεργασίας. Ανέφερε, επίσης, τη συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία θα ενισχύσει την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Επιπλέον, η υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα καθορίσουν την εθνική κοινωνική πολιτική, υπό την αιγίδα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως:

  • Η πρόωρη παρέμβαση σε παιδικό επίπεδο με θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για 1.635 παιδιά με προϋπολογισμό 35 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η εργασιακή και κοινωνική ενσωμάτωση 200 ατόμων με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, με προϋπολογισμό 8 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η επαγγελματική αναδοχή που προωθεί την αποϊδρυματοποίηση, με τις πρώτες συνδέσεις μεταξύ επαγγελματιών αναδόχων γονέων και παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα, στοχεύοντας στη μείωση του αριθμού των παιδιών σε κέντρα προστασίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα