Στρατιωτικές Σχολές: Δένδιας και Πιερρακάκης επανέρχονται με μέτρα για αύξηση εισαγωγών

Σημαντικές επαναστάσεις στο τομέα των στρατιωτικών σχολών αναμένονται σήμερα το μεσημέρι με την κοινή ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη. Η συνάντησή τους στο Πεντάγωνο έρχεται ως απάντηση στα απογοητευτικά αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, που αφήνουν πολλές κενές θέσεις στις σχολές αυτές.

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει ήδη διαπιστώσει το πρόβλημα και ο κ. Δένδιας βρίσκεται σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου για να προχωρήσουν σε ουσιαστικές ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Πριν από λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα κίνητρα για τους σπουδαστές.

Όπως αναφέρουν πηγές του protothema.gr, θα δοθούν επιπλέον πόροι για τη μηνιαία αποζημίωση των σπουδαστών, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 600 ευρώ. Επίσης, ένα κρίσιμο βήμα θα είναι η διεύρυνση των κατευθύνσεων από τις οποίες θα μπορούν να προέρχονται οι υποψήφιοι σπουδαστές, καθώς μέχρι σήμερα γίνονται δεκτοί κυρίως από τη Θετική Κατεύθυνση.

Στη συνάντηση των κ. Δένδια και Πιερρακάκη θα καθοριστεί το τελικό εύρος των κατευθύνσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έφεδροι δικηγόροι και επιστήμονες άλλων τομέων δεν θα πρέπει να αποκλείονται από την αξιοποίηση στις στρατιωτικές σχολές, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για μαθητές από τα ΕΠΑΛ να έχουν πρόσβαση στις σπουδές αυτές.

Από τη μεριά του υπουργείου Παιδείας αναμένονται διορθωτικές κινήσεις για τις «στρεβλώσεις» που προκαλούνται από την Εθνική Βάση Εισαγωγής. Κάθε χρόνο, μαθητές που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια παραμένουν εκτός λόγω χαμηλών επιδόσεων σε συγκεκριμένα μαθήματα.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί και δομικές αναπροσαρμογές στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα των στρατιωτικών σχολών, στα πλαίσια της «Ατζέντας 2030» που επιδιώκει ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο νέο πλαίσιο, θα προβλέπεται η δυνατότητα ενός διδακτορικού τίτλου εντός των στρατιωτικών σχολών, ενισχύοντας έτσι τη συνεργασία με τον νέο φορέα καινοτομίας, τον ΕΛΚΑΚ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα