Η Φωτιά της Διαγραφής: Τι κρύβει ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, προβαίνοντας σε ενέργειες που αφορούν τον βουλευτή Μάριο Σαλμά. Αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι μόνο πειθαρχική, αλλά αποτυπώνει επίσης τις στρατηγικές προθέσεις του πρωθυπουργού για το μέλλον.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, Ιωάννη Τραγάκη, ζητώντας την παραπομπή του Μάριου Σαλμά στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτή η κίνηση βασίζεται στα άρθρα 20 και 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που επικεντρώνονται σε συμπεριφορές που είναι αντικοινοβουλευτικές ή αντικομματικές και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στο κόμμα και τους συναδέλφους βουλευτές.

Ο Μάριος Σαλμάς έχει υπερβεί τα όρια αποδοχής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τελευταία έχει αναδειχτεί σε «πρωταγωνιστή»» επικριτικών παρατηρήσεων κατά της κυβέρνησης. Ήταν ένας από τους 11 βουλευτές που υπέγραψαν ερώτηση σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, κάτι που η κυβέρνηση χαρακτήρισε ως «ευθύνη των βουλευτών να φωτίζουν κοινωνικά ζητήματα».

Ο πρώην υπουργός συνεχίζει να ασκεί κριτική, αναφερόμενος σε «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς, εστιάζοντας μάλιστα στα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας για τα κυλικεία τους, υποβάλλοντας σχετική ερώτηση στη Λίνα Μενδώνη. Το Μέγαρο Μαξίμου αντέτεινε ότι «η κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο η επαναλαμβανόμενη καταγγελία για θέματα που έχουν ήδη εξηγηθεί αναλυτικά είναι εντελώς αντίθετη με τις αρχές μας».

Η κυβερνητική πλευρά επισήμανε ότι «όταν κάποιος επιλέγει να επαναλαμβάνει αβάσιμες κατηγορίες χωρίς στοιχεία και χωρίς να απευθυνθεί στην αρμόδια εισαγγελία, τότε τέτοια συμπεριφορά είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και ύποπτη».

Ο Μάριος Σαλμάς φέρεται να μάχεται με την κυβέρνηση από τις ευρωεκλογές, όταν ζήτησε τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να συζητηθούν οι αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος. Εκεί, άσκησε σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για τους πολίτες και επισημαίνοντας το ρόλο των υπουργών, λέγοντας: «Εσείς είστε το επιτελικό κράτος με πέντε συνεργάτες στους οποίους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Η παρατήρησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε: «Δεν αποδέχομαι υπονοούμενα ότι αυτή η κυβέρνηση πρόσφερε προνόμια σε λίγους. Δεν επιτύχαμε το 41% επειδή υποστηρίξαμε τους λίγους, αλλά γιατί υποστηρίζουμε τους πολλούς».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι προγραμματισμένη για Δευτέρα στις 12:00, με τον Μάριο Σαλμά να πλησιάζει φαίνεται στην έξοδο από τις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα