Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι «87» και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκονται σε ανοιχτή διαμάχη. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε χθες αποκάλυψε τις έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, καθώς υπήρξαν περιορισμένες διαρροές από την πλευρά του πρώην προέδρου που σχετίζονται με τις συζητήσεις που διεξάγονταν.
Πιο συγκεκριμένα, οι «87» φαίνεται να κάνουν βήματα πίσω όσον αφορά τα κριτήρια υποψηφιοτήτων για την προεδρία, πιθανώς από φόβο να στιγματιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε την αναγκαιότητα του Πόθεν Έσχες, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης εξέφρασε την άποψη πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έπρεπε καν να είναι υποψήφιος, λόγω των αναφορών του σε «κουκουλοφόρους».
Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν εκνευρισμό στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, με την Όλγα Γεροβασίλη να φεύγει από τη συνεδρίαση και να διαψεύδει τις πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι οι διαρροές έχουν στόχο να υπονομεύσουν τη διαδικασία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι «θα προχωρήσουμε με τα κριτήρια που ίσχυαν πέρυσι», προσδιορίζοντας τις διαδικασίες εκλογών με βάση την προηγούμενη εμπειρία, όπου το μόνο προαπαιτούμενο ήταν η συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Στην εισήγηση θα διευκρινίζεται πως «η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
Η εισήγηση της Γραμματέως Ράνιας Σβίγγου για την Κεντρική Επιτροπή εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, αν και οι Παύλος Πουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου καταψήφισαν όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Φήμες υποδεικνύουν ότι ο Παύλος Πολάκης ενδέχεται να προτείνει να επισπευστούν οι εκλογές στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αποκτά το δικαίωμα να υπογράφει για όσους υποψήφιους προεδρίους επιθυμεί, χωρίς περιορισμούς. Κάθε μέλος έχει επίσης το δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.
Παρά το γεγονός ότι δεν ετέθησαν προς συζήτηση ζητήματα όπως το μπούλινγκ, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Θεοδώρας Τζάκρη και του Γιάννη Ραγκούση.
Η κ. Τζάκρη, μέσω γραπτής δήλωσης στην Πολιτική Γραμματεία, επιτέθηκε στον Γιάννη Ραγκούση, επισημαίνοντας ότι «το ανθρωποφαγικό πολιτικό κλίμα δίνει την ευκαιρία σε κομπάρσους να γίνονται αυθαίρετα πρωταγωνιστές, υποβαθμίζοντας το πολιτικό επίπεδο».
Αναφέρθηκε επίσης στη «κακή μοίρα» της συνεργασίας της μαζί του, τόσο στο ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα. Ασχολούμενη με τα ζητήματα μπούλινγκ, η Θεοδώρα Τζάκρη διευκρίνισε ότι έχει παρατηρηθεί «σειρά περιστατικών» που αφορούν τόσο την ίδια όσο και άλλους συντρόφους, ενοχοποιώντας τον Γιάννη Ραγκούση.